Veganské kadeřávkové chipsy

Veganské kadeřávkové chipsy
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 3

Nedokážete si představit sobotní večer u filmu, bez něčeho k mlsání? Připravte si tento skvělý recept z kadeřávku a křupněte si lahodné zdravé lupínky!

Co budeme potřebovat

  1. 10 listů kadeřávku
  2. 100 g kešu
  3. šťáva z 1 citronu
  4. 2 stroužky česneku
  5. 2–3 lžíce sušeného droždí
  6. lžíce olivového oleje
  7. sůl
  8. pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Dva velké plechy si vyložíme pečicím papírem.
  3. Z kadeřávku obereme listy (musí být úplně suché).
  4. Kešu ořechy smícháme s citronovou šťávou, česnekem, droždím, olejem a kořením.
  5. Vše rozmixujeme dohladka.
  6. Do velké mísy přidáme kadeřávkové listy.
  7. Vmícháme dresink, dokud všechny listy nebudou obalené.
  8. Listy z kadeřávku rozprostřeme na připravené plechy.
  9. Vložíme do trouby a pečeme 12–15 minut.
  10. Před podáváním necháme chipsy několik minut vychladnout.
Zdravé a křupavé chipsy ze zelí podávané s kečupem.
Zdroj: domino.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.