Nedokážete si představit sobotní večer u filmu, bez něčeho k mlsání? Připravte si tento skvělý recept z kadeřávku a křupněte si lahodné zdravé lupínky!
Co budeme potřebovat
- 10 listů kadeřávku
- 100 g kešu
- šťáva z 1 citronu
- 2 stroužky česneku
- 2–3 lžíce sušeného droždí
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Dva velké plechy si vyložíme pečicím papírem.
- Z kadeřávku obereme listy (musí být úplně suché).
- Kešu ořechy smícháme s citronovou šťávou, česnekem, droždím, olejem a kořením.
- Vše rozmixujeme dohladka.
- Do velké mísy přidáme kadeřávkové listy.
- Vmícháme dresink, dokud všechny listy nebudou obalené.
- Listy z kadeřávku rozprostřeme na připravené plechy.
- Vložíme do trouby a pečeme 12–15 minut.
- Před podáváním necháme chipsy několik minut vychladnout.