Veganské karbanátky

Veganské karbanátky

Tyto koule sice vypadají jako masové, ale to by v nich člověk hledal marně. Přesto mají vynikající chuť a jsou lahodné. Je to ideální, a hlavně snadná večeře, kterou vykouzlíte rychlostí blesku.

Ingredience:

  • 1 malý květák, očištěný a rozebraný na růžičky
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 malá červená cibule nakrájená nahrubo
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 2 lžíce italského koření
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem.
  • Růžičky květáku rozložíme na plech, pokapeme 1 lžící olivového oleje a promícháme, aby se olej dostal všude.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 20 minut.
  • Zatímco se bude květák péct, zahřejeme na pánvi 1 lžíci olivového oleje, přihodíme česnek, cibuli a opékáme zhruba 5 – 7 minut.
  • Jakmile máme hotovo, odložíme stranou a vyjmeme květák z trouby.
  • Přesypeme ho do nádoby kuchyňského robota, přidáme ovesné vločky, česnek s cibulí a pomocí pulzního tlačítka důkladně mixujeme, ab y se vše spojilo.
  • Přendáme do misky, přihodíme strouhanku, italské koření, sůl, pepř, zbývající lžíci oleje a zpracujeme do hladké hmoty.
  • Lžící odebíráme směs a vytvarujeme koule nebo placky. Naskládáme na plech s pečícím papírem a poté je dáme na 15 minut do mrazáku.
  • Poté vlijeme do pánve dostatek olivového oleje, aby bylo pokryto celé dno, a necháme na středně vysokou teplotu zahřát.
  • Vložíme květákové karbanátky a necháme smažit 10 – 15 minut ze všech stran. Správně by měl mít každý karbanátek zlatavě hnědou až hnědou barvu.
Vynikající květákové masové koule pro vegany.
Zdroj: https://www.thissavoryvegan.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.