Z ovesných vloček se dají udělat úžasná jídla. Jak vidíte, zde je veganský burger, který si mohou samozřejmě dopřát i nevegani. Ochutnejte, třeba vás to mile překvapí.
Ingredience:
- 1 velká cibule
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 a ½ hrnku jemných ovesných vloček (rozmixovaných)
- ½ hrnku sušených pinto fazolí
- ½ hrnku červených nebo černých sušených fazolí
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 a ½ lžičky chilli
- 1 střední mrkev (nastrouhaná)
- 4 stroužky česneku (prolisované)
- olej na potření
Postup:
- Fazole si nechte přes noc nabobtnat ve vodě.
- Druhý den je uvařte.
- Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek se špetkou soli. Restujte pár minut do sklovata.
- Přidejte mrkev, chilli, kmín a pár minut vařte, dokud mrkev nebude měkká.
- Uvařené fazole rozmačkejte a přidejte k nim uvařenou směs s mrkví, hořčici, kečup, sojovou omáčku a vločky.
- Vše důkladně smíchejte a vytvořte těsto, ze kterého vytvoříte asi 8 burgerů.
- Burgery opečte na nepřilnavé pánvi potřené troškou oleje z obou stran do zlatova. (Z každé strany zhruba 5 minut).