Veganské karbanátky z ovesných vloček a fazolí

Veganské karbanátky z ovesných vloček a fazolí

Z ovesných vloček se dají udělat úžasná jídla. Jak vidíte, zde je veganský burger, který si mohou samozřejmě dopřát i nevegani. Ochutnejte, třeba vás to mile překvapí.

Ingredience:

  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 a ½ hrnku jemných ovesných vloček (rozmixovaných)
  • ½ hrnku sušených pinto fazolí
  • ½ hrnku červených nebo černých sušených fazolí
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 a ½ lžičky chilli
  • 1 střední mrkev (nastrouhaná)
  • 4 stroužky česneku (prolisované)
  • olej na potření

Postup:

  • Fazole si nechte přes noc nabobtnat ve vodě.
  • Druhý den je uvařte. 
  • Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek se špetkou soli. Restujte pár minut do sklovata.
  • Přidejte mrkev, chilli, kmín a pár minut vařte, dokud mrkev nebude měkká.
  • Uvařené fazole rozmačkejte a přidejte k nim uvařenou směs s mrkví, hořčici, kečup, sojovou omáčku a vločky. 
  • Vše důkladně smíchejte a vytvořte těsto, ze kterého vytvoříte asi 8 burgerů. 
  • Burgery opečte na nepřilnavé pánvi potřené troškou oleje z obou stran do zlatova. (Z každé strany zhruba 5 minut).
Vločkový burger vegan
Zdroj: veggiechick.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.