Fandíte současnému trendu rostlinné stravy? Ani tak se nemusíte vzdát oblíbeného dezertu! Vyzkoušejte veganskou verzi Míša řezů!
INGREDIENCE
Na korpus:
- 280 g hladké mouky
- 130 g krupicového cukru
- 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku
- 50 g holandského kakaa
- 250 ml kokosového mléka
- 50 g rostlinného oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- špetka soli
Na náplň:
- 400 g hedvábného tofu (seženete ve zdravé výživě)
- šťáva ze 2 citronů
- 50 g moučkového cukru
- 50 ml kokosového mléka
Na polevu:
- čokoládová poleva bez živočišných složek (seženete ve zdravé výživě)
POSTUP:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a holandské kakao.
- Přidejte kokosové mléko, olej, ocet a dobře promíchejte.
- Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a dejte do trouby. pečte cca 30 minut, poté vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Na náplň smíchejte tofu, citronovou šťávu, cukr a dobře promíchejte. Po troškách přidávejte kokosové mléko, dokud nebude mít náplň konzistenci tvarohu (nemusíte použít všechno mléko).
- Náplň rozetřete na vychladlý korpus a dejte do ledničky na cca 45 minut.
- Rozpusťte čokoládovou polevu podle návodu na obalu a rozetřete po celé ploše moučníku.
- Dejte do chladna alespoň na 5 hodin, aby poleva zcela ztuhla a šla krájet.