Tyto veganské slané muffiny jsou plné šťavnatých rajčat, sladkou kukuřicí, karamelizovanou cibulí a ochucené jsou italskými bylinkami. Je to vynikající snídaně, skvěle se hodí také jako oběd do krabičky či jako svačinka kdykoli během dne.
INGREDIENCE
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 polévková lžíce italských bylinek
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- sůl dle chuti
- 1 šálek nakrájených rajčat
- 1/2 šálku kukuřičných zrn čerstvých / zmrazených / konzervovaných
- 1/4 hrnku nakrájené jarní cibulky (bílé i zelené části)
- 1 a 1/4 šálku sójového nebo jakéhokoli jiného rostlinného mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 1/4 šálku + 1 polévková lžíce jakéhokoli oleje na vaření (pokud možno s neutrální příchutí)
POSTUP
- Na pánvi rozehřejeme 1 lžičku oleje a přidáme nakrájenou cibuli.
- Přidáme cukr, sůl a restujeme, dokud cibule nezkaramelizuje.
- Dáme sojové mléko do misky a přidáme jablečný ocet.
- Necháme pár minut odstát.
- V míse smícháme obě mouky, jedlou sodu, prášek do pečiva, pepř, sůl a italské bylinky.
- V další velké míse smícháme sražené mléko a olej.
- Přidáme suché ingredience a dobře promícháme.
- Dále přidáme karamelizovanou cibuli, rajčata, kukuřici a jarní cibulku.
- Promícháme.
- Těsto na muffiny dáme do formiček na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud párátko vložené do muffiny nevyjde čisté.
- Necháme vychladnout na mřížce a poté vyjmeme z formy.
- Užijte si to!