Veganské muffiny s rajčaty, kukuřicí a karamelizovanou cibulkou

Veganské muffiny s rajčaty, kukuřicí a karamelizovanou cibulkou

Tyto veganské slané muffiny jsou plné šťavnatých rajčat, sladkou kukuřicí, karamelizovanou cibulí a ochucené jsou italskými bylinkami. Je to vynikající snídaně, skvěle se hodí také jako oběd do krabičky či jako svačinka kdykoli během dne.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 polévková lžíce italských bylinek
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • sůl dle chuti
  • 1 šálek nakrájených rajčat
  • 1/2 šálku kukuřičných zrn čerstvých / zmrazených / konzervovaných
  • 1/4 hrnku nakrájené jarní cibulky (bílé i zelené části)
  • 1 a 1/4 šálku sójového nebo jakéhokoli jiného rostlinného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1/4 šálku + 1 polévková lžíce jakéhokoli oleje na vaření (pokud možno s neutrální příchutí)

POSTUP

  1. Na pánvi rozehřejeme 1 lžičku oleje a přidáme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme cukr, sůl a restujeme, dokud cibule nezkaramelizuje.
  3. Dáme sojové mléko do misky a přidáme jablečný ocet.
  4. Necháme pár minut odstát.
  5. V míse smícháme obě mouky, jedlou sodu, prášek do pečiva, pepř, sůl a italské bylinky.
  6. V další velké míse smícháme sražené mléko a olej.
  7. Přidáme suché ingredience a dobře promícháme.
  8. Dále přidáme karamelizovanou cibuli, rajčata, kukuřici a jarní cibulku.
  9. Promícháme.
  10. Těsto na muffiny dáme do formiček na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud párátko vložené do muffiny nevyjde čisté.
  11. Necháme vychladnout na mřížce a poté vyjmeme z formy.
  12. Užijte si to!
Muffiny plněné šťavnatými rajčaty, sladkou kukuřicí, karamelizovanou cibulí a  italskými bylinkami, servírované na talíři s vedle položenou miskou kukuřičných zrn.
www.greenbowl2soul.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.