Veganské Pad Thai

Veganské Pad Thai

Tyto asijské nudle jsou hotové do 30 minut. Jsou tedy skvělé na rychlý oběd nebo třeba večeři a jistě budou chutnat všem, kdo si libuje ve veganských jídlech.

Ingredience na omáčku

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce chilli pasty (podle chuti)

Ingredience na Pad Thai

  • 1 balení thajských rýžových nudlí
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 tofu, okapané a nakrájené na kostičky
  • 2 menší mrkve, jemně nasekané
  • 2 nasekané jarní cibule
  • Měsíčky limetky, nasekaný koriandr, drcené arašídy a hrnek fazolových klíčků na posyp

Postup

  • Uvařte si nudle podle pokynů na obalu, sceďte a dejte stranou.
  • Všechny přísady omáčky společně promíchejte v malé misce a dejte stranou.
  • Na velké pánvi (můžete použít i stejný hrnec, ve kterém jste vařili nudle), zahřejte olej, přidejte tofu a smažte ho, dokud nejsou všechny strany zlatohnědé.
  • Na pánev s tofu přidejte nudle, omáčku, mrkev, zelenou cibuli a polovinu koriandru.
  • Za stálého míchání vařte asi 10 minut.
  • Ihned podávejte, posypte arašídy, koriandrem, fazolovými klíčky a měsíčky limetky. Můžete pokapat limetkovou šťávou dle chuti.
Thajské nudle na veganský způsob
Zdroj: fastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.