Tyto asijské nudle jsou hotové do 30 minut. Jsou tedy skvělé na rychlý oběd nebo třeba večeři a jistě budou chutnat všem, kdo si libuje ve veganských jídlech.
Ingredience na omáčku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce chilli pasty (podle chuti)
Ingredience na Pad Thai
- 1 balení thajských rýžových nudlí
- 2-3 lžíce rostlinného oleje
- 1 tofu, okapané a nakrájené na kostičky
- 2 menší mrkve, jemně nasekané
- 2 nasekané jarní cibule
- Měsíčky limetky, nasekaný koriandr, drcené arašídy a hrnek fazolových klíčků na posyp
Postup
- Uvařte si nudle podle pokynů na obalu, sceďte a dejte stranou.
- Všechny přísady omáčky společně promíchejte v malé misce a dejte stranou.
- Na velké pánvi (můžete použít i stejný hrnec, ve kterém jste vařili nudle), zahřejte olej, přidejte tofu a smažte ho, dokud nejsou všechny strany zlatohnědé.
- Na pánev s tofu přidejte nudle, omáčku, mrkev, zelenou cibuli a polovinu koriandru.
- Za stálého míchání vařte asi 10 minut.
- Ihned podávejte, posypte arašídy, koriandrem, fazolovými klíčky a měsíčky limetky. Můžete pokapat limetkovou šťávou dle chuti.