Mléko a vejce jsou dvě ze tří ingrediencí potřebných k přípravě palačinkového těsta. V tomto receptu ale zjistíte, že vajec není třeba a mléko lze použít rostlinné. Ochutnejte veganské palačinky – výsledek vás překvapí!
Ingredience
- 100 g hladké mouky
- 200 ml rostlinného mléka (sójové/ ovesnéú mandlové/ kokosové . . . .)
- olej na smažení
- 500 g jablek
- 100 g cukru
- skořice
Postup
- Mouku pomalu vsypte do mléka a řádně promíchejte
- Těsto nechte chvíli odpočinout v lednici
- Na pánvi rozpalte pár kapek oleje
- Promíchejte těsto, naberte na naběračku a vlijte do pánve
- Krouživými pohyby ho nechte roztéct do všech stran
- Pečte každou palačinku z obou stran do zlatova
- Oloupejte jablka a vložte je do hrnce
- Podlijte vodou, posypte skořicí a cukrem a za občasného míchání vařte do změknutí
- Palačinky naplňte jablečnou směsí a servírujte posypané skořicí a cukrem případně přelité rostlinným jogurtem