Veganské palačinky s jablky a se skořicí

Veganské palačinky s jablky a se skořicí

Mléko a vejce jsou dvě ze tří ingrediencí potřebných k přípravě palačinkového těsta. V tomto receptu ale zjistíte, že vajec není třeba a mléko lze použít rostlinné. Ochutnejte veganské palačinky – výsledek vás překvapí!

Ingredience

  • 100 g hladké mouky
  • 200 ml rostlinného mléka (sójové/ ovesnéú mandlové/ kokosové . . . .)
  • olej na smažení
  • 500 g jablek
  • 100 g cukru
  • skořice

Postup

  • Mouku pomalu vsypte do mléka a řádně promíchejte
  • Těsto nechte chvíli odpočinout v lednici
  • Na pánvi rozpalte pár kapek oleje
  • Promíchejte těsto, naberte na naběračku a vlijte do pánve
  • Krouživými pohyby ho nechte roztéct do všech stran
  • Pečte každou palačinku z obou stran do zlatova
  • Oloupejte jablka a vložte je do hrnce
  • Podlijte vodou, posypte skořicí a cukrem a za občasného míchání vařte do změknutí
  • Palačinky naplňte jablečnou směsí a servírujte posypané skořicí a cukrem případně přelité rostlinným jogurtem
veganské placky s jablky a se skořicí
Zdroj: elavegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.