Upéct si můžete i veganské bezlepkové cukroví. Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří.
Perníčky dokonce představují o vánočních svátcích nejoblíbenější a nejlepší veganské cukroví.
INGREDIENCE
- 1 hrnek raw mandlí
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 a 1/4 hrnku pohankové mouky
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
- 1/4 hrnku mandlového mléka
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Mandle rozmixujte tak, aby z nich byla mouka.
- Přidejte zbytek přísad a míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Těsto rozválejte na zhruba 6 mm tlustý plát.
- Vykrajujte perníčky.
- Potom perníčky vložte na plech s pečicím papírem a pečte je 10 až 15 minut.