Lahodná batátová kaše s mandlovým mlékem, javorovým sirupem a skořicí se připravuje z pár ingrediencí a její příprava trvá pouhých 30 minut. Navíc je veganská a bez rafinovaného cukru.
Co budete potřebovat
- 3 střední batáty, oloupané a nakrájené na 5 cm kousky
- ¼ šálku mandlového mléka
- 1-2 lžíce javorového sirupu
- ½ lžičky mořské soli
- ¼ lžičky mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
- pekanové ořechy, nahrubo nasekané (volitelně)
Postup
- Do velkého hrnce nalijte asi 2,5 cm vody.
- Vložte do hrnce napařovací koš a položte na něj kousky batátů.
- Přikryjte pokličkou a vařte v páře na středním plameni 15–20 minut, nebo dokud nejsou batáty velmi měkké.
- Do středně velké mísy přidejte podušené batáty.
- Směs rozmačkejte, dokud nedosáhnete požadované textury.
- Přidejte mandlové mléko, javorový sirup, skořici, muškátový oříšek a sůl a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- V případě potřeby upravte koření a sladkost.
- Podávejte a volitelně ozdobte pekanovými ořechy.
Zkuste i naše lahodné recepty na zapečenou bramborovou kaši a uvidíte, jak vám zachutná. Je to neotřelý způsob, jak si tuto dětskou dobrotu vychutnat zcela jinak.