Veganské sladké batátové pyré

Veganské sladké batátové pyré
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Lahodná batátová kaše s mandlovým mlékem, javorovým sirupem a skořicí se připravuje z pár ingrediencí a její příprava trvá pouhých 30 minut. Navíc je veganská a bez rafinovaného cukru.

Co budete potřebovat

  • 3 střední batáty, oloupané a nakrájené na 5 cm kousky
  • ¼ šálku mandlového mléka
  • 1-2 lžíce javorového sirupu
  • ½ lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky mleté ​​skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • pekanové ořechy, nahrubo nasekané (volitelně)

Postup

  • Do velkého hrnce nalijte asi 2,5 cm vody.
  • Vložte do hrnce napařovací koš a položte na něj kousky batátů.
  • Přikryjte pokličkou a vařte v páře na středním plameni 15–20 minut, nebo dokud nejsou batáty velmi měkké.
  • Do středně velké mísy přidejte podušené batáty.
  • Směs rozmačkejte, dokud nedosáhnete požadované textury.
  • Přidejte mandlové mléko, javorový sirup, skořici, muškátový oříšek a sůl a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • V případě potřeby upravte koření a sladkost.
  • Podávejte a volitelně ozdobte pekanovými ořechy.
Batátová kaše s mandlovým mlékem, javorovým sirupem a skořicí v misce, ozdobená ořechy.
www.realandvibrant.com

Zkuste i naše lahodné recepty na zapečenou bramborovou kaši a uvidíte, jak vám zachutná. Je to neotřelý způsob, jak si tuto dětskou dobrotu vychutnat zcela jinak.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.