Veganské souvlaki z tofu

Veganské souvlaki z tofu

Tyto veganské špízy z tofu, marinovaném v luxusní marinádě, si zamilují i masožravci! Ať už je připravíte v troubě, na pánvi nebo na grilu, budou vždy vynikající.

Ingredience

  • 1 blok (300 g) tofu, pevné nebo extra pevné
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce sušeného oregana
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky papriky
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí

Postup

  1. Tofu zabalené v čisté utěrce stlačte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
  2. Nakrájejte ho na kostičky.
  3. Na marinádu smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, oregano, prolisovaný česnek, sůl, pepř a papriku.
  4. Smíchejte kostky tofu s marinádou.
  5. Nechte marinovat 1 hodinu nebo déle, aby tofu nasálo chuť marinády.
  6. Případně během marinování jednou nebo dvakrát promíchejte.
  7. Po marinování vmíchejte lahůdkové droždí.
  8. Napíchněte kostky tofu na špejle a souvlaki připravte preferovanou metodou.
  9. Grilování: Špízy položte na lehce vymazaný rozpálený BBQ gril a opékejte 5–10 minut. Každou 1-2 minuty otáčejte, aby se všechny strany opékaly rovnoměrně.
  10. Pečení v troubě: Špízy položte na plech a pečte 15 minut při 200 °C s ventilátorem. Nemusíte je otáčet.
  11. Pokud používáte funkci grilování nebo kombinované nastavení, pak souvlaki každých pár minut otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
  12. Smažení na pánvi: Předehřejte lehce vymaštěnou pánev nebo grilovací pánev na středně vysokou až vysokou teplotu. Špízy opékejte asi 5 – 8 minut. Pro rovnoměrné opečení je pravidelně otáčejte. Snažte se nepřevařit, abyste zachovali chuť oregana a česneku.
  13. Podávejte s extra vymačkanou citronovou šťávou a lahodnou veganskou omáčkou Tzatziki, kterou si jednoduše připravíte smícháním 1 nastrouhané vymačkané okurky, 2 šálky řeckého veganského jogurtu, 3 prolisovanými stroužky česneku, 1 lžičky citrónové šťávy, 1 lžičky nasekané máty nebo kopru, 1 lžičky olivového oleje a soli a pepře dle chuti.
  14. Užijte si to!
Veganské špízy z tofu, marinovaném v luxusní marinádě, servírované na talíři s čerstvými cherry rajčátky, bylinkami a klínky citronu.
www.veganonboard.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.