Připravte si pravé veganské nevaječné nudle! Zde najdete jednoduchý návod jak si tuto pochoutku z Německa uvařit! Tento recept je jednoduchý, rychlý a nevegani ten rozdíl ani nepostřehnou.
Co budeme potřebovat
Na špecle
- 200 g hladké mouky
- 3 lžíce krupice
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky soli
- 250 ml perlivé vody
- 3 cibule
- 50 ml rostlinné smetany
- 100 g veganského sýra (strouhaného)
- Petržel k podávání
Na uzené tofu
- 200 g uzeného tofu
- ½ lžičky sójové omáčky
- Rostlinný olej
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kroužky
- Na pánvi rozehřejeme veganské máslo nebo olej a přidáme cibuli
- Dochutíme solí a pepřem
- Opékáme 10 – 15 minut, dokud se nerozvoní a nezezlátne
- Když je upečená, tak jí dáme stranou
- Do mísy přidáme mouku, krupici, rostlinný olej, sůl a perlivou vodu
- Začneme míchat a míchám, dokud se přísady nespojí
- Ve velkém hrnci si dáme vařit osolenou vodu
- Těsto na špecle protlačíme tvořítkem na noky do hrnce a vaříme, dokud nevyplavou na povrch vody
- Jakmile se objeví na vodní hladině, vyjmeme je pomocí děrované lžíce
- Uvařené vaječné nudle přidáme do pánve
- Přidáme osmaženou cibulku, nastrouhaný veganský sýr a rostlinnou smetanu a vše promícháme
- Špeclovou směs dáme péct do trouby na 10-15 minut, dokud nebudou zlatavé
- Mezitím si nadrobno nakrájíme uzené tofu
- Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a uzené tofu opečeme dokřupava
- Dochutíme sójovou omáčkou
- Sýrové špecle posypeme uzeným tofu a nasekanou petrželkou