Veganské zelňáky

Veganské zelňáky

Vyzkoušejte tento nejdokonalejší recept na smažené veganské placky ze zelí s mrkví, kurkumou a lněných semínek. Zamilujete se!

Ingredience

  • 2 lžíce lněných semínek
  • 7 lžic vody
  • 500 g zelí
  • 200 g mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. V malé misce promíchejte lněná semínka s vodou.
  2. Během přípravy zeleniny nechte zhoustnout.
  3. Zelí omyjejte a mrkev oloupejte.
  4. Pak obojí nakrájejte na malé kousky.
  5. Nakrájené zelí a mrkev smíchejte v míse s moukou, práškem do pečiva, kurkumou a štědrou špetkou soli a pepře.
  6. Přidejte také směs lněných semínek.
  7. Smíchejte všechny ingredience. (Směs bude trochu mokrá a lepkavá.)
  8. Vytvarujte ze směsi karbanátky.
  9. Rozpalte pánev se 3-4 lžícemi oleje.
  10. Opatrně přidejte karbanátky.
  11. Nechte smažit 5 minut, dokud nebudou křupavé a zlaté.
  12. Otočte je a smažte dozlatova i z druhé strany.
  13. Po upečení položte na talíř s papírovými utěrkami, aby pustily přebytečný tuk.
  14. Dobrou chuť!
Veganské placky ze zelí s mrkví, kurkumou a lněných semínek servírované na talířku a zalité dipem.
www.micadeli.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.