Tento nepečený veganský dort je nejen krásný, ale i velmi chutný. Navíc je bezlepkový a jednoduchý na přípravu, takže rozhodně stojí za vyzkoušení!
Co budete potřebovat
Na základ:
- 120 g mandlí rozemletých v mlýnku na kávu
- 40 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla nebo kokosového oleje
- 2,5–3 lžíce javorového sirupu
- špetka růžové soli
Na čokoládovou vrstvu:
- 120 g kešu ořechů (namočených na 4-6 hodin a opláchnutých)
- 120 ml kokosové smetany
- 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
- 3 – 4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce + 2 lžičky kakaového prášku
- 1/8 lžičky růžové soli
Na mátovou vrstvu:
- 120 g kešu ořechů (namočených na 4-6 hodin a opláchnutých)
- 120 ml kokosové smetany
- 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
- 3 – 4 lžíce javorového sirupu
- 5 kapek mátového extraktu
- 3/8 lžičky modré spiruliny
- špetka růžové soli
Na borůvkovou vrstvu:
- 120 g kešu ořechů (namočených 4-6 hodin a opláchnutých)
- 100 g borůvek
- 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
- 3 – 4 lžíce javorového sirupu
- 3 – 4 lžíce citronové šťávy
- 1/4 lžičky citronové kůry
- špetka růžové soli
Postup
- Do velké mísy dejte rozemleté mandle, strouhaný kokos a sůl.
- Dobře promíchejte.
- Přidejte kakaové máslo a javorový sirup.
- Dobře promíchejte.
- Směs vtlačte do základny 16 cm silikonové formy.
- Do vysokorychlostního mixéru dejte všechny ingredience na čokoládovou vrstvu a dobře rozmixujte, dokud nebude směs hladká.
- Pokud potřebujete, přidejte více sladidla.
- Náplň navrstvěte na základ.
- Dejte do mrazáku, dokud čokoládová vrstva neztuhne.
- Opakujte stejný postup pro mátovou vrstvu.
- Opět dejte do mrazáku a nechte ztuhnout.
- Stejný postup opakujte u borůvkové vrstvy.
- Dejte do mrazáku přes noc.
- Vyndejte z formy a ozdobte čerstvými borůvkami.
- Dobrou chuť!
Borůvky, malé bobule, které v sobě ukrývají řadu benefitů pro naše tělo. Co obsahují? Kde všude a v čem je můžete použít? Chrání nás před civilizačními chorobami? To vše a mnohem více se dozvíte v našem obsáhlém článku o borůvkách!