Veganský citronový cheesecake s čerstvými borůvkami

Veganský citronový cheesecake s čerstvými borůvkami
Příprava: 30 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 12

I vegani si u nás přijdou na své! Máme pro ně totiž jemný a krémový cheesecake s lahodně křupavým korpusem. Místo čerstvých borůvek lze použít i teplou borůvkovou omáčku.

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 100 g mandlové mouky
  • 125 g hladké mouky
  • 50 g moučkového nebo kokosového cukru
  • ½ lžičky jemné soli
  • 5-6 lžic kokosového oleje bez zápachu nebo veganského másla, rozpuštěného

Na náplň:

  • 200 g kešu ořechů, namočených ve vroucí vodě po dobu 30 minut
  • 120 ml ovesného mléka
  • kůra ze 2 citronů
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 250 g extra jemného tofu
  • 125 g moučkového cukru
  • ½ lžičky citronového extraktu (volitelné)
  • 2 lžičky vanilkové pasty nebo vanilkového extraktu
  • špetka kurkumy
  • špetka soli
  • 2 lžíce tapiokového škrobu

Na ozdobu:

  • čerstvé borůvky
  • veganská šlehačka
  • veganské pusinky

Postup

  • Do velké mísy dejte mandlovou mouku, hladkou mouku, cukr a sůl.
  • Dobře promíchejte.
  • K suchým ingrediencím prsty vetřete tuk.
  • Směs by měla připomínat lehce vlhkou drobenku.
  • Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte dno a boky pečicím papírem.
  • Rukama rozložte drobenku na dno formy a prsty ji zatlačte na dno a trochu do strany.
  • Korpus stlačte pomocí skleněné sklenice s plochým dnem přes kus pečícího papíru.
  • Na pár místech propíchejte dno vidličkou.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180°C po dobu 30 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Scezené kešu oříšky, ovesné mléko, citronovou šťávu a citronovou kůru dejte do mixéru.
  • Mixujte, dokud nebude směs super hladká a nebudou v ní žádné hrudky.
  • Poté přidejte zbytek ingrediencí a znovu rozmixujte do hladka.
  • Směs nalijte na předpečený základ.
  • Několikrát poklepejte plechem o pracovní stůl, aby praskly vzduchové bubliny ve směsi.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40–45 minut.
  • Před krájením nechte zcela vychladnout (nejlépe přes noc).
  • Ozdobte borůvkami a veganskými pusinkami, případně veganskou šlehačkou.
Cheesecake z citronu ozdobený pusinkami a čerstvými borůvkami na talíři.
www.lazycatkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.