Veganský čočkový dhal

Veganský čočkový dhal

Tento lákavě krémový pokrm je tím nejlepším nápadem na výborný sobotní oběd. Vůně, která se bude linout celým vaším domovem, naláká všechny strávníky ke stolu ještě dřív než skončíte s vařením.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. Cibuli (nakrájenou na kostičky)
  3. Lžíci strouhaného zázvoru
  4. Lžičku chilli
  5. 2 Keříková rajčata (nakrájená nadrobno)
  6. Hrst koriandru
  7. 2 lžíce kari
  8. Lžička hořčičného semínka
  9. 2 lžičky kmínu
  10. Lžička mleté skořice
  11. Lžička skořice
  12. 2 stroužky česneku
  13. 700 ml zeleninového vývaru
  14. 250 ml kokosového mléka
  15. 180 g červené čočky
  16. Šťáva z 1 citronu
  17. Špetka soli a pepře

Postup

  1. Na střední teplotu si rozehřejeme velký hrnec
  2. Přidáme do něj olivový olej, cibuli, zázvor, chilli, rajčata a koriandr
  3. Osolíme a opepříme
  4. Směs v hrnci mícháme, dokud nám cibule nezezlátne, což je asi 5 minut
  5. Přidáme kari a hořčičná semínka
  6. Když začnou semínka praskat, přidáme zbytek koření a česnek
  7. Směs vaříme, dokud se nerozvoní
  8. Přidáme čočku, vývar a kokosové mléko
  9. Když začne směs v hrnci bublat, snížíme teplotu na minimum
  10. Takto necháme směs probublávat asi 20 minut, dokud čočka není krásně měkká
  11. Dhal ochutnáme a podle potřeby dochutíme, například solí a citronovou šťávou
Indický pokrm dělaný na veganský způsob s tofu.
Zdroj: myhappymorning.fr

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.