Tento lákavě krémový pokrm je tím nejlepším nápadem na výborný sobotní oběd. Vůně, která se bude linout celým vaším domovem, naláká všechny strávníky ke stolu ještě dřív než skončíte s vařením.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- Cibuli (nakrájenou na kostičky)
- Lžíci strouhaného zázvoru
- Lžičku chilli
- 2 Keříková rajčata (nakrájená nadrobno)
- Hrst koriandru
- 2 lžíce kari
- Lžička hořčičného semínka
- 2 lžičky kmínu
- Lžička mleté skořice
- Lžička skořice
- 2 stroužky česneku
- 700 ml zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mléka
- 180 g červené čočky
- Šťáva z 1 citronu
- Špetka soli a pepře
Postup
- Na střední teplotu si rozehřejeme velký hrnec
- Přidáme do něj olivový olej, cibuli, zázvor, chilli, rajčata a koriandr
- Osolíme a opepříme
- Směs v hrnci mícháme, dokud nám cibule nezezlátne, což je asi 5 minut
- Přidáme kari a hořčičná semínka
- Když začnou semínka praskat, přidáme zbytek koření a česnek
- Směs vaříme, dokud se nerozvoní
- Přidáme čočku, vývar a kokosové mléko
- Když začne směs v hrnci bublat, snížíme teplotu na minimum
- Takto necháme směs probublávat asi 20 minut, dokud čočka není krásně měkká
- Dhal ochutnáme a podle potřeby dochutíme, například solí a citronovou šťávou