Veganský dýňový koláč

Veganský dýňový koláč

Lehký, nadýchaný a lahodný koláč z máslové dýně, kter ý je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne i úplný začátečník!

Co budete potřebovat

  • 250 g nastrouhané máslové dýně

Mokré ingredience:

  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml sójového mléka
  • 2 lžičky vanilkové esence

Suché ingredience:

  • 200 g hladké mouky smícháné s 4 lžičkami prášku do pečiva
  • 120 g moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Půlku máslové dýně oloupeme a 250 g z ní nastrouhejte najemno.
  • Nastrouhanou dýni přidejte do velké mísy a přidejte všechny ostatní mokré ingredience.
  • Do mísy přidejte také všechny suché ingredience a naběračkou míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Těsto nalijte do vymazané a pečícím papírem vyložené dortové formy.
  • Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.
  • Nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.
  • Dobrou chuť!
Koláč z dýně na talířku.
www.exceedinglyvegan.com

K dobrému moučníku patří i dobrá kávička. Podívejte se na naše recenze nejoblíbenějších kávovarů Jura a zjistěte, proč jsou tak výjimečné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.