Nesmíme zapomínat ani na veganskou verzi, která se chutí téměř neliší od originálních receptů. V hlavní roli sojové párky.
Ingredience:
- 3 sójové párky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 6 středně velkých brambor
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 750 ml vody
- 1 lžička kmínu
- 3 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
Postup:
- Rozehřejte olivový olej ve větším hrnci.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět.
- Jakmile začne cibule hnědnout, přidejte na kostičky nakrájené brambory, kmín, papriku, pepř a sůl. Promíchejte.
- Poté přidejte 500 ml vody, sojovou omáčku a rajčatovou pastu.
- Vařte po dobu 45 minut. Pokud se více vypaří voda, dolijte dalších 250 ml. Nechte ještě povařit a přidejte rajčatové pyré (díky němu není třeba další zahušťovadlo).
- Nakrájejte sojové párky na kolečka a zlehka je osmažte na pánvi s troškou oleje. Poté je přidejte do guláše a ještě chviličku povařte.
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo samostatně.