Tento veganský moučník s červeným rybízem vás nadchne svou jedinečnou chuťovou kombinací a texturou, která je opravdu neuvěřitelná díky spojení olivového oleje a jogurt. To musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 195 g hladké mouky
- 45 g mandlové mouky
- 170 g cukru
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 0,5 lžičky vanilkového prášku
- 0,5 lžičky soli
- 200 ml rostlinného jogurtu (např. sójového)
- 100 ml rostlinného mléka
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 0,5 lžičky citronové kůry
- 100 gramů červeného rybízu
- k podávání: šlehačka na rostlinné bázi a červený rybíz
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Dno a okraje dortové formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem.
- V míse smíchejte suché přísady: mouky, cukr, prášek do pečiva a koření.
- Přidejte jogurt, mléko, olej, citronovou šťávu a kůru a míchejte, dokud se plně nespojí.
- Jemně vmíchejte rybíz a nalijte těsto do formy.
- Pečte koláč ve spodním roštu trouby 45–60 minut, nebo dokud test párátkem nevyjde čistý.
- Doba pečení se liší podle velikosti formy a trouby.
- Před podáváním nechte koláč chvíli vychladnout.
- Podávejte se smetanou a rybízem.