Veganský koláč s rybízem

Veganský koláč s rybízem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Tento lahodný veganský a bezlepkový koláč z červeného rybízu může být jedním z mnoha výtvorů letošního rybízového léta.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 200 g rýžové mouky
  • 60 g kešu másla
  • 60 ml tmavého javorového sirupu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň

  • 200 g červeného rybízu
  • 3 lžíce tmavého javorového sirupu
  • 1 lžíce tapiokového škrobu
  • šťáva z půlky citronu
  • ½ lžičky skořice

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Vymažte plech na koláč.
  • Všechny ingredience na koláčovou krustu zpracujte v kuchyňském robotu, dokud se nespojí v těsto.
  • Těsto zlehka prohněteme do koule.
  • Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme kouli.
  • Vezměte jednu z kuliček a rukama ji zploštěte na placku.
  • Vložte do připravené koláčové formy a rukama jí vytlačte do formy.
  • Náplň na koláč připravíme smícháním všech surovin.
  • Tuto směs přeneste do připravené koláčové krusty.
  • Zbývající polovinu těsta, rozválejte a podélně nakrájejte na tenké proužky.
  • Na náplni vytvořte z těchto proužků mřížku.
  • Rybízový koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, dokud okraje nezezlátnou a náplň nezačne bublat a ztuhnout.
Upečený křehký rybízový koláč.
Zdroj: CreativeOlly.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.