Tento lahodný veganský a bezlepkový koláč z červeného rybízu může být jedním z mnoha výtvorů letošního rybízového léta.
Co budeme potřebovat
Na krustu
- 200 g rýžové mouky
- 60 g kešu másla
- 60 ml tmavého javorového sirupu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Na náplň
- 200 g červeného rybízu
- 3 lžíce tmavého javorového sirupu
- 1 lžíce tapiokového škrobu
- šťáva z půlky citronu
- ½ lžičky skořice
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Vymažte plech na koláč.
- Všechny ingredience na koláčovou krustu zpracujte v kuchyňském robotu, dokud se nespojí v těsto.
- Těsto zlehka prohněteme do koule.
- Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme kouli.
- Vezměte jednu z kuliček a rukama ji zploštěte na placku.
- Vložte do připravené koláčové formy a rukama jí vytlačte do formy.
- Náplň na koláč připravíme smícháním všech surovin.
- Tuto směs přeneste do připravené koláčové krusty.
- Zbývající polovinu těsta, rozválejte a podélně nakrájejte na tenké proužky.
- Na náplni vytvořte z těchto proužků mřížku.
- Rybízový koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, dokud okraje nezezlátnou a náplň nezačne bublat a ztuhnout.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji