Veganský koláč s rybízem

Veganský koláč s rybízem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Tento lahodný veganský a bezlepkový koláč z červeného rybízu může být jedním z mnoha výtvorů letošního rybízového léta.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 200 g rýžové mouky
  • 60 g kešu másla
  • 60 ml tmavého javorového sirupu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň

  • 200 g červeného rybízu
  • 3 lžíce tmavého javorového sirupu
  • 1 lžíce tapiokového škrobu
  • šťáva z půlky citronu
  • ½ lžičky skořice

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Vymažte plech na koláč.
  • Všechny ingredience na koláčovou krustu zpracujte v kuchyňském robotu, dokud se nespojí v těsto.
  • Těsto zlehka prohněteme do koule.
  • Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme kouli.
  • Vezměte jednu z kuliček a rukama ji zploštěte na placku.
  • Vložte do připravené koláčové formy a rukama jí vytlačte do formy.
  • Náplň na koláč připravíme smícháním všech surovin.
  • Tuto směs přeneste do připravené koláčové krusty.
  • Zbývající polovinu těsta, rozválejte a podélně nakrájejte na tenké proužky.
  • Na náplni vytvořte z těchto proužků mřížku.
  • Rybízový koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, dokud okraje nezezlátnou a náplň nezačne bublat a ztuhnout.
Upečený křehký rybízový koláč.
Zdroj: CreativeOlly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.