Veganský Sacherův dort

Veganský Sacherův dort
Příprava: 25 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 10

Tak trochu netradiční podání tohoto dezertu. Musíme vyhovět potřebám širokého publika a veganství je velmi populárním životním stylem, proto přicházíme s veganskou verzí tohoto dortu.

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce kokosového oleje
  2. 200 g nemléčné čokolády
  3. 2 hrnečky bezlepkové mouky
  4. ½ šálku kakaa
  5. 1,5 lžičky jedlé sody
  6. lžička soli
  7. hrneček jablečného pyré
  8. 2 lžíce javorového sirupu
  9. lžička vanilkového extraktu
  10. lžíce jablečného octa
  11. 2 hrnečky nemléčného mléka (mandlové, sójové, ovesné)
  12. 150 g meruňkové marmelády

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Dortovou formu vymažeme rostlinným tukem a dno vyložíme pečícím papírem.
  3. Na vodní lázni rozpustíme kokosový olej s čokoládou.
  4. Než se čokoláda rozpustí, prosejeme si mouku, kakao, jedlou sodu, sůl a promícháme.
  5. V samostatné míse smícháme jablečné pyré, javorový sirup, vanilku, ocet a nemléko.
  6. Mokré ingredience spolu promícháme.
  7. Za stálého míchání vlijeme mokré ingredience do suchých a mícháme, dokud se zcela nespojí.
  8. Přidáme čokoládovou směs a znovu promícháme.
  9. Polovinu těsta nalijeme do připravené formy.
  10. Vložíme formu s těstem do trouby a pečeme přibližně 30 – 35 minut.
  11. Provedeme test špejlí.
  12. Když je špejle čistá, vyndáme dort z trouby a necháme ho 5 minut chladnout ve formě.
  13. Poté z něj formu sundáme.
  14. Postup zopakujeme s druhou polovinou těsta, pečeme po stejně dlouhou dobu.
  15. Před nanesením marmelády necháme oba korpusy zcela vychladnout.
  16. Jednu polovinu potřeme marmeládou a přiklopíme tou druhou.
Veganský čokoládový dort s meruňkovou marmeládou.
Zdroj: theminimalistvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.