Nic neříká Vánoce tak jako vaječný koňak! Naše veganská verze používá datle, kešu oříšky a meruňky, plus mandlové mléko a brandy k přetvoření tohoto klasického svátečního nápoje.
Co budeme potřebovat
- 30 g vypeckovaných datlí
- 25 g kešu ořechů
- 25 g sušených meruněk
- Lžička nového koření
- 100 ml brandy
- Vanilkový lusk (pouze semínka)
- 1 l slazeného mandlového mléka
- Led
- Muškátový oříšek
Postup
- Datle, kešu oříšky, meruňky a nové koření namočíme přes noc v brandy
- Druhý den směs přendáme do mixéru a přidáme semínka z vanilkového lusku a mandlové mléko
- V mixéru směs umixujeme do hladka
- Likér rozdělíme do 8 sklenic s ledem a ozdobíme muškátovým oříškem
- Přidáním 25 ml brandy do každé skleničky nám vznikne veganské bombardino