Veganský vaječný likér

Veganský vaječný likér

Nic neříká Vánoce tak jako vaječný koňak! Naše veganská verze používá datle, kešu oříšky a meruňky, plus mandlové mléko a brandy k přetvoření tohoto klasického svátečního nápoje.

Co budeme potřebovat

  1. 30 g vypeckovaných datlí
  2. 25 g kešu ořechů
  3. 25 g sušených meruněk
  4. Lžička nového koření
  5. 100 ml brandy
  6. Vanilkový lusk (pouze semínka)
  7. 1 l slazeného mandlového mléka
  8. Led
  9. Muškátový oříšek

Postup

  1. Datle, kešu oříšky, meruňky a nové koření namočíme přes noc v brandy
  2. Druhý den směs přendáme do mixéru a přidáme semínka z vanilkového lusku a mandlové mléko
  3. V mixéru směs umixujeme do hladka
  4. Likér rozdělíme do 8 sklenic s ledem a ozdobíme muškátovým oříškem
  5. Přidáním 25 ml brandy do každé skleničky nám vznikne veganské bombardino
Nejlepší tradiční italský horký nápoj bombardino bez živočišných přísad.
Zdroj: lovingitvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.