Vege quesadilla s černými fazolemi

Vege quesadilla s černými fazolemi
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Oblíbený mexický pokrm se dá připravovat s masem i bez. Vegetariánská varianta tu proto rozhodně nesmí chybět. Bohatá chuť fazolí, avokáda a koriandru vás přesvědčí o tom, že maso není potřeba.

 Ingredience

  • 4 tortilly
  • 1/2 šálku konzervovaných černých fazolí
  • 1/2 papriky nakrájené na plátky
  • 2 avokáda
  • 1/2 cibule nakrájené na plátky
  • 1 šálek nastrouhaného čedaru
  • 1/4 šálku mletého koriandru
  • 1/2 limetky
  • 1 PL koření taco
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Na pánvi na rozpáleném oleji zlehka orestujte cibuli a papriku doměkka.
  • Přidejte černé fazole a koření taco, povařte 2 až 3 minuty a poté směs z pánve přendejte do misky.
  • V jiné misce rozmačkejte avokádo a přidejte k němu koriandr a šťávu z limetky, podle chuti osolte a opepřete.
  • Čtvrtinu avokádové pasty rozetřete na polovinu jedné tortilly.
  • Přidejte čtvrtinu směsi fazolí, papriky a cibule a posypejte čtvrtinou strouhaného čedaru.
  • Tortillu přeložte a stejným způsobem naplňte i zbývající tři.
  • Následně tortillu osmažte na pánvi 2-3 minuty z každé strany nebo dokud není vnější strana křupavá a sýr se zcela nerozpustí.
  • Podávejte s oblíbenou salsou nebo zakysanou smetanou.
Priprava quesadilly na pánvi
zdroj: gimmedelicious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.