Oblíbený mexický pokrm se dá připravovat s masem i bez. Vegetariánská varianta tu proto rozhodně nesmí chybět. Bohatá chuť fazolí, avokáda a koriandru vás přesvědčí o tom, že maso není potřeba.
Ingredience
- 4 tortilly
- 1/2 šálku konzervovaných černých fazolí
- 1/2 papriky nakrájené na plátky
- 2 avokáda
- 1/2 cibule nakrájené na plátky
- 1 šálek nastrouhaného čedaru
- 1/4 šálku mletého koriandru
- 1/2 limetky
- 1 PL koření taco
- 1 PL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi na rozpáleném oleji zlehka orestujte cibuli a papriku doměkka.
- Přidejte černé fazole a koření taco, povařte 2 až 3 minuty a poté směs z pánve přendejte do misky.
- V jiné misce rozmačkejte avokádo a přidejte k němu koriandr a šťávu z limetky, podle chuti osolte a opepřete.
- Čtvrtinu avokádové pasty rozetřete na polovinu jedné tortilly.
- Přidejte čtvrtinu směsi fazolí, papriky a cibule a posypejte čtvrtinou strouhaného čedaru.
- Tortillu přeložte a stejným způsobem naplňte i zbývající tři.
- Následně tortillu osmažte na pánvi 2-3 minuty z každé strany nebo dokud není vnější strana křupavá a sýr se zcela nerozpustí.
- Podávejte s oblíbenou salsou nebo zakysanou smetanou.