Vegetariánské burrito

Vegetariánské burrito

Tento recept na vegetariánskou plněnou tortillu je plný chutí. Jednoduchá tortilla je plněná černými fazolemi, zeleninou ve stylu fajita, jako jsou papriky a houby, smetanovým guacamole, čerstvým pico de gallo a zakysanou smetanou. MŇAM!

Na vegetariánskou náplň

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 4 malé stroužky česneku
  3. ½ nakrájené cibule
  4. ½ nakrájené papriky
  5. 300 g nasekaných žampionů
  6. ½ lžičky mletého kmínu
  7. ½ lžičky sušeného oregana
  8. Lžička uzené papriky nebo sladké papriky
  9. Lžička sójové omáčky
  10. Sůl
  11. Cukr
  12. ¼ lžičky černého pepře
  13. Lžička červeného vinného octa (nebo bílého octa/jablečného octa)
  14. Lžíce nasekané petrželky

Na Pico De Gallo (rajčatová salsa)

  1. 120 g jemně nakrájených rajčat
  2. ½ lžičky nakrájené jalapeño
  3. 125 g jemně nakrájené cibule
  4. 2 malé stroužky česneku
  5. Nasekaný koriandr
  6. Lžička citronové šťávy
  7. Lžička extra panenského olivového oleje
  8. Sůl

Na guacamole

  1. Avokádo

Další přísady

  • 8 tortill
  • 250 g černých fazolí (opláchnutých a okapaných)
  • 100 g zakysané smetany

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme na střední teplotu olivový olej
  2. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou cibuli
  3. Česnek i cibuli začneme restovat, dokud cibule nezměkne
  4. Přidáme nakrájenou papriku
  5. Papriku společně s cibulí a česnekem restujeme další 2 minuty při střední teplotě
  6. Přidáme nakrájené žampiony
  7. Vše společně smícháme a pokračujeme v restování
  8. Restujeme, dokud se veškerá tekutina ze směsi
  9. Postupně začneme přidávat koření – kmín, uzenou papriku, sůl podle chuti, sušené oregano, cukr a sójovou omáčku
  10. Po přidání veškerého koření, směs promícháme a pokračujeme v restování další 2 minuty
  11. Přidáme lžičku vinného octa
  12. Pánev přikryjeme a směs dusíme asi minutu
  13. Přidáme polévkovou lžíci nakrájené petrželky
  14. Promícháme a plotnu vypneme
  15. Pánev se směsí dáme stranou, aby lehce vychladla, než s ní začneme plnit burrita
  16. Na rajčatovou salsu si do nádoby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku jalapeño, nadrobno nakrájená rajčata, lístky čerstvého koriandru a nasekaný česnek
  17. Přidáme citronovou šťávu a extra panenský olivový olej
  18. Podle potřeby také přidáme sůl
  19. Vše spolu promícháme a dáme stranou
  20. Na guacamole si do nové misky přidáme avokádo nakrájené kostičky
  21. Přidáme 3 lžíce připravené rajčatové salsy a promícháme
  22. V případě potřeby přidáme více soli nebo citronové šťávy, můžeme přidat i trochu černého pepře
  23. Na sestavení burrita si nejdříve rozpálíme pánev na střední teplotu
  24. Když se pánev zahřeje, vložíme do pánve tortillu a z každé strany jí opékáme asi 2 minuty
  25. Opečenou tortillu stáhneme z pánve a začneme jí plnit
  26. Pro velké tortilly přidávejte 1-3 lžíce z každé přísady na náplň, pro malé tortilly 1,5-2 lžíce z každé přísady na náplň
  27. Nejprve do středu tortilly přidáme černé fazole
  28. Poté na fazole položíme 1 až 2 lžíce nádivky z hub a papriky
  29. Navrch přidáme 1 až 2 polévkové lžíce guacamole.
  30. Nakonec přidáme 1 až 2 polévkové lžíce pico de gallo, naší rajčatové salsy
  31. Polévkovou lžící zakysané smetany do středu mexické tortilly završíme plnění vegetariánského burrita
  32. Pro zabalení nejprve přeložíme levou stranu, poté přeložíme pravou stranu přes levou, nakonec přeložíme zbylé strany tortilly
  33. Spodní ¾ burrita zabalíme do alobalu, aby zůstalo pevně zabalené
  34. Ihned podáváme
Vegetariánská mexická tortilla plná křupavé zeleniny, fazolí a rýže.
Zdroj: dishingouthealth.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.