I přesto, že je čínská kuchyně známá tím, že obsahuje maso na desítky způsobů, neznamená, že si nemůžete tento pokrm připravit na vegetariánský způsob.
Ingredience
- 1/2 nasekané střední cibule
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 střední mrkev
- 1/2 nakrájené brokolice
- 1/2 nakrájené červené papriky
- 4 stroužky drceného česneku
- 2 PL rostlinného oleje
- 2 PL vody
- 1 ČL třtinového cukru
- 1 PL rýžového octa
- 2 PL ústřicové omáčky (pokud nemáte, stačí sójová)
- 3 PL sójové omáčky
- Balení vaječných čínských nudlí
Postup
- V misce si smíchejte sójovou, ústřicovou omáčku, rýžový ocet, třtinový cukr, vodu a nechte stranou odležet.
- Na pánvi si na oleji osmažte do zlatova cibuli, česnek a mletý zázvor.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku, brokolici a nechte vařit alespoň 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Poté zalijte připravenou omáčkovou směsí a ještě chvíli poduste.
- Mezitím si dle návodu na obalu uvařte nudle v osolené vodě.
- Po uvaření nudle sceďte a smíchejte s hotovou směsí na pánvi, poté můžete podávat.