Abychom nezapomněli na vegetariánské recepty, ty se v pomalém hrnci dají také tvořit. Zde máme jeden z nich. Fazole není nutno předem namáčet!
Ingredience:
- 2 hrnky sušených fazolí pinto
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 malá cibule
- 1 jalapeno paprička
- 1 a ½ lžičky soli
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- ⅛ až 1/4 lžičky kajenského pepře
- 3 hrnky vody
- 4 hrnky zeleninového vývaru
Postup:
- Na rozpáleném oleji si orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájené jalapeno papričky a ½ lžičky soli.
- Restujte 2 minuty, poté přidejte prolisovaný česnek a restujete 30 sekund.
- Vše dejte do pomalého hrnce, přidejte koření, zbytek soli, opláchnuté a přebrané fazole, vývar a vodu.
- Dejte vařit na vysoký stupeň na 8-10 hodin.