Vegetariánské fazole 

Vegetariánské fazole 

Abychom nezapomněli na vegetariánské recepty, ty se v pomalém hrnci dají také tvořit. Zde máme jeden z nich. Fazole není nutno předem namáčet!

Ingredience:

  • 2 hrnky sušených fazolí pinto
  •  2 lžičky olivového oleje
  •  1 malá cibule
  •  1 jalapeno paprička
  •  1 a ½ lžičky soli
  •  3 stroužky česneku
  •  2 bobkové listy
  •  1 lžička mletého kmínu
  •  1 lžička sušeného oregana
  •  ⅛ až 1/4 lžičky kajenského pepře
  •  3 hrnky vody
  •  4 hrnky zeleninového vývaru

Postup:

  • Na rozpáleném oleji si orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájené jalapeno papričky a ½ lžičky soli.
  • Restujte 2 minuty, poté přidejte prolisovaný česnek a restujete 30 sekund. 
  • Vše dejte do pomalého hrnce, přidejte koření, zbytek soli, opláchnuté a přebrané fazole, vývar a vodu.
  • Dejte vařit na vysoký stupeň na 8-10 hodin.
fazole pinto
slowcookergourmet.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.