Vegetariánské kuličky s kari omáčkou

Vegetariánské kuličky s kari omáčkou
Příprava: 45 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

K přípravě kuliček nemusíte používat jen zeleninu, ale také rozmanité druhy luštěnin, například cizrnu, čočku nebo jako v tomto receptu fazole.

Ingredience

Na zeleninové kuličky (cca 20 kuliček)

  • 100 g uvařených červených fazolí
  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100 g hrášku z konzervy
  • 50 g kukuřice z konzervy
  • 8-10 cherry rajčátek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 3 PL strouhanky
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Na kari omáčku

  • 100 ml oleje
  • 100 ml sójového mléka
  • 1 PL kari koření
  • 1/2 PL hořčice
  • 1/2 citronu
  • sůl

Postup

  • Oloupejte brambory a mrkev, omyjte je spolu s cuketou a uvařte v hrnci s vodou do měkka.
  • Předvařené červené fazole propláchněte pod tekoucí vodou.
  • Fazole, uvařené brambory, mrkev, cuketu, hrášek, kukuřici, česnek a petrželku vložte do mixéru.
  • Několik vteřin mixujte, poté přidejte omytá a nakrájená cherry rajčátka.
  • Podle chuti osolte a opepřete.
  • Směs přendejte do velké mísy a přidejte vejce a dvě polévkové lžíce strouhanky.
  • Důkladně promíchejte a zkontrolujte konzistenci, pokud se vám zdá stále příliš měkká, přidejte více strouhanky. Směs by měla být pevná, ale ne příliš hustá.
  • Rukama vytvořte kuličky a následně je osmažte na oleji.
  • V mezidobě si do vyšší nádoby nalijte olej a sójové mléko, přidejte hořčici, citronovou šťávu, sůl podle chuti a kari.
  • Ponorným mixérem mixujte, dokud nedosáhnete krémové konzistence, poté omáčku ohřejte.
Luštenino-zeleninové kuličky na talíři.
zdroj: elle.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.