Tento jednoduchý a zajímavý recept na nachos podáváme se zakysanou smetanou a náloží pečených fazolí. Tento mexický požitek lze podávat při jakékoli příležitosti a zamilují si ho lidé všech věkových skupin.
Co budeme potřebovat
- 150 g nachos chipsů
- 100 g hlávkového salátu
- hrst lístků máty
- 50 g jalapeno (nakrájené na plátky)
- 50 g červené papriky (nakrájené na kostičky)
- 2 stroužky jemně nasekaného česneku
- 50 g najemno nakrájené cibule
- ½ lžičky soli
- 50 g nakrájeného avokáda
- 50 g sezamových semínek
- 150 g ostrého sýru čedar
- 50 g nakrájených černých oliv
- 20 g zakysané smetany
- 10 g mletého kmínu
- 10 g mleté papriky
- 200 g fazolí z konzervy
Postup
- Vezmeme hlubokou misku a v ní rozdrtíme lupínky nachos.
- Nyní vezmeme plech na pečení a jako základ naskládáme listy hlávkového salátu, poté přidáme lupínky nachos.
- Doplníme je konzervovanými fazolemi spolu s nakrájenými kousky rajčat, lístky máty, jalapeňo, černých oliv, červené papriky, česneku, římského kmínu, cibule, papriky a soli.
- Postup opakujeme, dokud netvoříme čtyři nebo pět vrstev nachos.
- Navrch nachos přidáme vrstvu strouhaného sýru čedar.
- Plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme, dokud se sýr nerozpustí.
- Upečené nachos ozdobíme kopečkem zakysané smetany a lístky máty.