Vegetariánské rizoto s květákem

Vegetariánské rizoto s květákem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Recept na bezmasé rizoto si tentokrát představíme s květákem. Ve spojení s rýží získá pokrm báječnou chuť, pokud ho doplníme sýrem s výraznou chutí – například nivou.

INGREDIENCE

  • květák
  • 1 hrníček rýže
  • 80 ml suchého bílého vína
  • 100 g nivy
  • sůl
  • 100 g plátků mandlí
  • máslo
  • olej
  • tymián
  • voda nebo kuřecí vývar

POSTUP

  1. V kastrolu na másle osmažíme omytý a na malé růžičky rozebraný květák.
  2. Přidáme sušený tymián, osolíme a restujeme, až je květák měkký.
  3. Připravíme si rýži. Tu propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme ji na pánev na rozpálený olej a osmažíme.
  4. Pak rýži zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.
  5. K uvařené rýži přidáme opečený květák, posypeme strouhanou nivou a ozdobíme plátky opražených mandlí.
Hotový recept květákové rizoto bez masa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.