Vegetariánské smažené rýžové koule

Vegetariánské smažené rýžové koule
Příprava: 60 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 2

Tyto speciální arancini s „ragú z červených fazolí“ ocení nejen vegetariáni, ale i všichni, kdo mají rádi originalitu.

Ingredience

Rýžový základ

  • 300 g rýže (Arborio nebo Carnaroli)
  • 70 g strouhaného parmazánu
  • 20 g másla
  • špetka šafránu
  • sůl

Ragú

  • 300 g červených fazolí z konzervy
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 30 g uzeného sýru scamorza
  • 20 g červené cibule
  • 15 g mrkve
  • 15 g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Obalení a smažení

  • 100 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • sůl
  • strouhanka
  • slunečnicový olej

Postup

  1. Rýži několik málo minut restujte v pánvi na másle, poté ji zalijte vodou a uvařte, přičemž dbejte na to, aby byla na konci suchá.
  2. V polovině vaření přidejte šafrán zředěný v troše vody a sůl.
  3. Když je rýže hotová, vypněte oheň a přidejte nastrouhaný parmazán a několik malých kousků másla.
  4. Míchejte, dokud se zcela nevstřebá, a přendejte do vymaštěné nádoby.
  5. Rýži urovnejte, přikryjte potravinovou fólií a nechte několik hodin chladnout při pokojové teplotě.
  6. Mezitím si připravte omáčku z červených fazolí. V mixéru rozmělněte celer, mrkev, červenou cibuli a stroužek česneku.
  7. Rozmixovanou zeleninu osmažte na pánvi s kapkou oleje.
  8. Po několika minutách přisypte propláchnuté a okapané fazole.
  9. Nakonec přilijte rajčatový protlak a zřeďte ho malým množstvím vody.
  10. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, v průběhu vaření směs osolte a opepřete.
  11. Do mísy si připravte mouku a vodu.
  12. Metličkou dobře promíchejte, abyste získali tekutou směs bez hrudek, dochuťte špetkou soli a přejděte k formování rýžových koulí.
  13. Rukama vezměte část rýžové směsi, v dlaních vytvořte malou prohlubeň.
  14. Doprostřed nalijte trochu fazolové omáčky a přidejte kostičku sýra scamorza.
  15. Pevně uzavřete a vytvarujte do tvaru koule, špičky či válce.
  16. Takto pokračujte se všemi ostatními ingrediencemi.
  17. Vytvarované koule namočte do směsi vody a mouky a následně obalte ve strouhance.
  18. Arancicni osmažte na oleji v hluboké pánvi nebo v hrnci dozlatova.
Talíř se smaženými arancini s fazolovou náplní.
zdroj: giallozafferano.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.