Tyto vyletněné těstoviny obsahují cuketu, aromatický sýr Parmigiano Reggiano a pepř. Je to skvělá vegetariánská, zdravá rychlovka!
Co budeme potřebovat
- 150 g špagety
- Vejce
- 60 g cukety
- 2 lžíce parmazánu
- Lžička extra panenského olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Postup
- Cuketu nakrájíme na malé kostičky
- Na pánvi si rozehřejeme olej
- Přidáme kostky cukety a restujeme na vysokou teplotu
- Po uvaření dochutíme solí a pepřem
- Těstoviny si uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou
- Mezitím si připravíme základ na carbonara
- Smícháme žloutky se sýrem, pepřem a solí
- Z těstovin si odebereme hrneček vody
- Uvařené těstoviny scedíme
- Odebranou vodu přidáme do směsi žloutků a sýra
- Přidáme těstoviny a cuketu a promícháme
- Podle potřeby můžeme přidat i více těstovinové vody, pokud se nám omáčka zdá příliš suchá a ne krémová
- Ihned podáváme
S cukety se dá vytvořit všelicos, třeba i lahodný moučník! Nevěříte? Zkuste své rodině upéct sladký dezert z cukety dle našich receptů a uvidíte, že rozdíl nikdo nepozná!
V tomto receptu na špagety carbonara hraje zásadní roli kvalitní nepřilnavá pánev, jinak totiž kachní prso bude vysušené a celý pokrm ztratí na své kvalitě, na které si zakládáme. Proto je potřeba zvážit, zda-li je vaše pánvička stejně kvalitní jako tyto recenzované nerezové pánve, které s trochou nadsázky budou vařit za vás! A rovnou se můžete pustit do dalších receptů s kachním masem!