Máte doma zásoby sušených hub? Nosíte z lesa plné košíky a už nevíte, co s nimi? Zapečte je společně s těstovinami. Skvěle jimi nahradíte maso, ušetříte a opravdu si pochutnáte.Pokud maso nahradíte úplně, máte skvělé vegetariánské jídlo
Ingredience
- 300 g fleků
- 150 g uzeného masa
- 1 cibule
- 200 g čerstvých hub, nebo 100 g sušených
- 2 vejce
- 100 g másla
- 250 ml mléka
- sůl, pepř
Postup
- Fleky uvařte dle návodu v osolené vodě
- Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno
- Maso pokrájejte na kostičky
- Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky (sušené houby dejte do misky, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut odstát, poté slijte)
- Na pánvi rozpusťte lžíci másla
- Přidejte cibuli a maso a chvilku opékejte
- Přidejte houby, sůl, pepř a lehce poduste
- Vejce rozmíchejte s mlékem, trochou soli a pepře
- Slité těstoviny smíchejte se směsí z pánve
- Zapékací misku vymažte máslem a naplňte těstovinami
- Zalijte mlékem s vejci
- Dejte do trouby rozehřáté na 180° a nechte 30 minut zapéct
TIP: Hledáte více inspirace, jak zpracovat houby? Podívejte se na recepty na skvělé houbové omáčky