Tento krémový těstovinový pokrm s křupavými mandlemi a dvěma druhy sýra představuje skvělý nápad na rychlou večeři, která je hotová za méně než půl hodiny, což v rušném pracovním týdnu určitě oceníte.
Co budeme potřebovat
- 300 g tagliatelle
- 200 g kadeřávku (nakrájené na tenké plátky)
- 40 g celých mandlí (opražených a nahrubo nasekaných)
- 4 stroužky česneku (prolisovaný)
- 25 g petrželky (jemně nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- 90 g smetanového sýra
- Kůra a šťáva z ½ citronu
- 50 g Parmigiano Reggiano (jemně nastrouhané)
Postup
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, na poslední 3 minuty k nim přidáme nakrájený kadeřávek
- Odebereme si 50 ml vody z těstovin
- Vše společně scedíme a hrátíme do hrnce
- Smícháme si mandle s polovinou česneku a polovinou petrželky a dáme stranou
- Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zbylý česnek a restujeme 2 minuty do změknutí
- Do hrnce s těstovinami a kadeřávkem vmícháme smetanový sýr, citronovou kůru a šťávu, polovinu parmazánu, vodu z těstovin, zbytek petrželky a dochutíme solí s pepřem
- Vše společně promícháme a těstoviny s kadeřávkem podáváme posypané zbylým sýrem, ořechovou směsí a kapkou olivového oleje