Vegetariánské těstoviny s parmazánem

Vegetariánské těstoviny s parmazánem

Tento krémový těstovinový pokrm s křupavými mandlemi a dvěma druhy sýra představuje skvělý nápad na rychlou večeři, která je hotová za méně než půl hodiny, což v rušném pracovním týdnu určitě oceníte.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g tagliatelle
  2. 200 g kadeřávku (nakrájené na tenké plátky)
  3. 40 g celých mandlí (opražených a nahrubo nasekaných)
  4. 4 stroužky česneku (prolisovaný)
  5. 25 g petrželky (jemně nasekané)
  6. 2 lžíce olivového oleje
  7. 90 g smetanového sýra
  8. Kůra a šťáva z ½ citronu
  9. 50 g Parmigiano Reggiano (jemně nastrouhané)

Postup

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, na poslední 3 minuty k nim přidáme nakrájený kadeřávek
  2. Odebereme si 50 ml vody z těstovin
  3. Vše společně scedíme a hrátíme do hrnce
  4. Smícháme si mandle s polovinou česneku a polovinou petrželky a dáme stranou
  5. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zbylý česnek a restujeme 2 minuty do změknutí
  6. Do hrnce s těstovinami a kadeřávkem vmícháme smetanový sýr, citronovou kůru a šťávu, polovinu parmazánu, vodu z těstovin, zbytek petrželky a dochutíme solí s pepřem
  7. Vše společně promícháme a těstoviny s kadeřávkem podáváme posypané zbylým sýrem, ořechovou směsí a kapkou olivového oleje
Křupavé zelí vařené s těstovinami a podávaný se zeleninou a parmazánem.
Zdroj: donalskehan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.