Vegetariánské závitky se zeleninou

Vegetariánské závitky se zeleninou

Ačkoliv tento pokrm naleznete ve většině asijských kuchyních, čínská verze závitků je většinou plná zelí, mrkve a dalších druhů zeleniny.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička mletého česneku
  • 2 čajové lžičky jemně nastrouhaného zázvoru
  • 3 nakrájené jarní cibulky
  • 12 hub shiitake
  • 1/2 zeleného zelí, nakrouhané
  • 1 hrnek bambusových výhonků
  • Sůl podle chuti
  • 1 hrnek sladkého hrášku
  • 1,5 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce jemně nasekaného koriandru
  • Balení rýžového papíru
  • Olej na smažení

Postup

  • Ve velké pánvi (nejlépe ve woku) zahřejte olej. Poté přidejte česnek, zázvor, jarní cibulku a za stálého míchání restujte 30-40 sekund.
  • Přidejte houby, zelí a bambusové výhonky. Dochuťte solí. Restujte 3 minuty do změknutí a občas promíchejte.
  • Zvyšte teplotu na maximum a přidejte hrášek, sójovou omáčku, sezamový olej a dle potřeby i sůl. Restujte ještě 1 minutu, dokud nebude zelenina křehká. Poté vmíchejte koriandr.
  • Vzniklou směs sceďte, abyste odstranili přebytečné tekutiny a poté směs rozložte na plech a nechte ji asi 10 minut odpočívat a chladnout.
  • Rýžový papír dejte na 10 sekund na talíř s teplou vodou, aby se s ním dobře pracovalo.
  • Papír dejte na rovnou plochu a nandejte cca 2 lžíce vychlazené směsi na spodní třetinu papíru.
  • Přeložte spodní část papíru přes náplň. Přeložte jej po stranách, rolujte a vytvoříte závitek.
  • Na pánvi zahřejte olej a závitky smažte po dobu 1-3 minuty, dokud nebudou zlatohnědé.
  • Hotové závitky podávejte s některou z omáček.
Zeleninové závitky smažené do zlatohněda.
Zdroj: vegandinner.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.