Crumble je populární pochoutka, která se skvěle hodí jako lehká večeře, odpolední svačina, ale i jako pohoštění pro návštěvy.
Ingredience:
- 75 g hnědého cukru
- 3 lžíce vody
- 1 lžička skořice
- 250 g bezlepkové hladké mouky
- 150 g krupicového cukru
- 150 g másla
Postup:
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
- Přisypeme hnědý cukr, skořici, zalijeme vodou a promícháme.
- Do jiné misky prosejeme mouku, přidáme cukr a na kousky nakrájené máslo.
- Prsty zpracováváme tak dlouho, až vznikne hrudkovité kousky.
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a pekáč vymažeme vrstvou másla.
- Jablka nasypeme do pekáče a rozprostřeme na celé dno.
- Na to dáme připravenou drobenku, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme dozlatova asi 55 až 60 minut.
- Pak už jen stačí vyjmout z trouby a servírovat.