Vegetariánský dezert s jablky bez lepku

Vegetariánský dezert s jablky bez lepku

Crumble je populární pochoutka, která se skvěle hodí jako lehká večeře, odpolední svačina, ale i jako pohoštění pro návštěvy.

Ingredience:

  • 75 g hnědého cukru
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžička skořice
  • 250 g bezlepkové hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g másla

Postup:

  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  • Přisypeme hnědý cukr, skořici, zalijeme vodou a promícháme.
  • Do jiné misky prosejeme mouku, přidáme cukr a na kousky nakrájené máslo.
  • Prsty zpracováváme tak dlouho, až vznikne hrudkovité kousky.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a pekáč vymažeme vrstvou másla.
  • Jablka nasypeme do pekáče a rozprostřeme na celé dno.
  • Na to dáme připravenou drobenku, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme dozlatova asi 55 až 60 minut.
  • Pak už jen stačí vyjmout z trouby a servírovat.
Bezlepková jablka s drobenkou.
Zdroj: https://www.dovesfarm.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.