Tento recept může okouzlit všechny, kdo mají rádi pálivé pokrmy. Směs lilku, červené řepy, bylinek a feferonek roztočí chuťové buňky na maximum.
Ingredience:
- 2 červené řepy
- 2 lilky
- 20 g prolisovaného česneku
- 10 g najemno nasekané šalotky
- 80 g feferonek
- 80 g sýru feta
- 1 dl olivového oleje
- 60 g balsamikového octa
- sůl
- pepř
- řeřicha
Postup:
- Lilky si rozřízněte podélně na 4 díly, řepu si umyjte a odřízněte kořeny.
- Marinádu si vytvořte smícháním poloviny olivového oleje, soli, česneku a pepře.
- Lilek i řepu do této směsi namočte. Řepu si zabalte do alobalu.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 200°C.
- Lilek z trouby vytáhněte po 20 minutách, řepu nechte péct dalších 30 – 40 minut.
- Vnitřek lilku si vydlabejte ze slupky a rozmixujte.
- Jakmile bude řepa měkká, oloupejte ji a dejte do mixéru.
- Dochuťte balzamikovým octem, solí, pepřem, přidejte šalotku a zjemněte zbytkem olivového oleje.
- Směs servírujte ozdobenou nasekanými feferonkami, kousky sýru feta a řeřichou.