Vegetariánský tatarák z lilku a červené řepy

Vegetariánský tatarák z lilku a červené řepy
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Tento recept může okouzlit všechny, kdo mají rádi pálivé pokrmy. Směs lilku, červené řepy, bylinek a feferonek roztočí chuťové buňky na maximum. 

Ingredience:

  • 2 červené řepy
  • 2 lilky
  • 20 g prolisovaného česneku
  • 10 g najemno nasekané šalotky
  • 80 g feferonek
  • 80 g sýru feta
  • 1 dl olivového oleje
  • 60 g balsamikového octa
  • sůl
  • pepř
  • řeřicha

Postup:

  • Lilky si rozřízněte podélně na 4 díly, řepu si umyjte a odřízněte kořeny.
  • Marinádu si vytvořte smícháním poloviny olivového oleje, soli, česneku a pepře.
  • Lilek i řepu do této směsi namočte. Řepu si zabalte do alobalu.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 200°C.
  • Lilek z trouby vytáhněte po 20 minutách, řepu nechte péct dalších 30 – 40 minut.
  • Vnitřek lilku si vydlabejte ze slupky a rozmixujte.
  • Jakmile bude řepa měkká, oloupejte ji a dejte do mixéru. 
  • Dochuťte balzamikovým octem, solí, pepřem, přidejte šalotku a zjemněte zbytkem olivového oleje.
  • Směs servírujte ozdobenou nasekanými feferonkami, kousky sýru feta a řeřichou.
tatarák s červenou řepou a lilkem
Zdroj: cuisineactuelle.fr

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.