Tento pokrm nejen že naprosto dokonale vypadá, on i luxusně chutná! Udon nudle v lahodné omáčce z miso pasty, sójové omáčky a chilli pasty podávané se zeleninou a tempehem si zamilují i ti největší masožravci.
Co budete potřebovat
- 2 porce udon nudlí
Na zeleninu:
- 1/2 brokolice, naporcovaná na růžičky
- 5 žampionů, nakrájených na plátky
- 1/2 lžičky soli
- pepř podle chuti
- 2 lžičky olivového nebo avokádového oleje
- 1 lžička česnekové pasty
- 1/2 lžičky cibulového prášku
Na tempeh:
- 110 g tempehu
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička sójové omáčky
Na omáčku:
- 1/2 lžičky bílé miso pasty
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1 lžička česnekové pasty
- 1 lžička oleje z praženého sezamu
- 2 lžíce chilli pasty sambal oelek
- 1 lžička kokosového cukru
- 1,5 lžičky rýžového octa
K podávání:
- čerstvý koriandr
- jarní cibulka
- sezamová semínka
Postup
- Zlehka orestujte brokolici a žampiony.
- Ve střední misce smíchejte sůl, pepř, olej, česnekovou pastu a cibulový prášek a poté dobře promíchejte se zeleninou.
- Na stejnou pánev dejte 1 lžičku javorového sirupu a 1 lžičku sójové omáčky a restujte plátky tempehu, dokud nebude omáčka hustá a lesklá. Dejte stranou.
- Připravte si udon nudle podle návodu na obalu.
- Smíchejte přísady na omáčku v misce.
- Když jsou nudle hotové, přendejte je do hluboké pánve.
- Omáčku nalijte na nudle a jemně promíchejte, dokud nejsou rovnoměrně potažené a teplé.
- Vmíchejte zeleninu.
- Naberte trochu zeleninové směsi s nudlemi do misky a ozdobte tempehem.
- Na stranu přidejte další brokolici.
- Posypte lístky koriandru, jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Takzvané plněné misky jsou v poslední době hodně oblíbené, protože nejen že krásně vypadají, ale jsou i plné zdravých a výživných surovin. Vyzkoušejte i naše svěží recepty na havajské poke bowl, po kterých se budete oblizovat!