Luxusní snídaňový recept na vejce Benedikt s přelivem z holandské omáčky. Nechte se unést.
INGREDIENCE
pro 2 osoby
- 2 vejce
- 2 britské muffiny nebo 1 houska
- 100 g dušené šunky
- 1 lžíce octa
Na omáčku:
- 1 žloutek
- 1 lžička šťávy z citronu
- ⅓ lžičky dijonské hořčice
- špetka soli
- špetka pepře
- ¼ hrnku rozpuštěného teplého másla nebo ghí
Na ozdobu:
- pažitka
POSTUP
- Nad vodní lázní si zahřejte žloutek, se šťávou z citronu a dijonskou hořčicí.
- Pak pomalu přidávejte máslo a šlehejte.
- Omáčku nevařte, pouze ohřívejte, aby se nesrazila. Dochuťte solí a pepřem.
- Odstavte z tepla a připravte si vejce.
- Do vroucí vody si dáme lžíci octa a vejce si první vyklepneme do hrnku.
- V hrnci utvoříme z vody vír a do středu víru vhodíme vejce. Žloutek se hezky obalí bílkem.
- Necháme vařit 2-3 minuty, vytáhneme děrovanou naběračkou a dáme uvařit další vejce.
- Mezitím si opečeme muffiny nebo na poloviny nakrájené housky, nahoru dáme šunku a na šunku uvařené vejce.
- Vše přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme pažitkou.