Vejce v pekle se zeleninou

Vejce v pekle se zeleninou
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

V tomto receptu je paprika doplněná i o další druhy zeleniny. Výsledkem je bohatší a zdravější pokrm.

Ingredience

  • 400 g nakrájených loupaných rajčat
  • 500 g zeleného chřestu
  • 200 g listového špenátu
  • 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 500 g papriky, například červené, žluté, zelené kapie
  • 4 vejce
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené chilli papričky
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Očistěte a nakrájejte cibuli a česnek.
  • Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno.
  • Kapie zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky.
  • Vše orestujte přibližně 2 minuty na pánvi s olejem.
  • Dochuťte kmínem, solí a pepřem.
  • Přidejte rajčata a vařte přibližně 15 minut, dokud se tekutina téměř úplně nevstřebá.
  • Oloupejte spodní třetinu chřestu a ořízněte ji. V závislosti na tloušťce chřest podélně rozkrojte na poloviny nebo na čtyři části.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Nalijte zeleninovou směs do zapékací misky.
  • Přidejte špenát, hrášek a do důlků ve směsi rozklepněte vajíčka.
  • Pečte šakšuku přibližně 15 minut.
Zeleninová šakšuka.
zdroj: migusto.migros.ch

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.