V tomto receptu je paprika doplněná i o další druhy zeleniny. Výsledkem je bohatší a zdravější pokrm.
Ingredience
- 400 g nakrájených loupaných rajčat
- 500 g zeleného chřestu
- 200 g listového špenátu
- 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 500 g papriky, například červené, žluté, zelené kapie
- 4 vejce
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 červené chilli papričky
- 2 PL olivového oleje
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Očistěte a nakrájejte cibuli a česnek.
- Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno.
- Kapie zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky.
- Vše orestujte přibližně 2 minuty na pánvi s olejem.
- Dochuťte kmínem, solí a pepřem.
- Přidejte rajčata a vařte přibližně 15 minut, dokud se tekutina téměř úplně nevstřebá.
- Oloupejte spodní třetinu chřestu a ořízněte ji. V závislosti na tloušťce chřest podélně rozkrojte na poloviny nebo na čtyři části.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Nalijte zeleninovou směs do zapékací misky.
- Přidejte špenát, hrášek a do důlků ve směsi rozklepněte vajíčka.
- Pečte šakšuku přibližně 15 minut.
![Zeleninová šakšuka.](https://www.receptia.cz/wp-content/uploads/2025/01/vejce-v-pekle-se-zeleninou.jpg)