Křehká pečená cuketa, nádherně se roztékající mozzarella, pálivé Tabasco a vejce dohromady vytváří bohatý a lahodný pokrm, který by neměl chybět na vašem stole!
Ingredience
- 2 malé cukety, oříznuté a nakrájené na 0,5 cm tlustá kolečka
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- 2 lžičky Tabasca
- 4 vejce
- 2/3 šálku nakrájené čerstvé mozzarelly
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Připravte si pečicí plech s okrajem a dvě oválné zapékací misky vhodné do trouby.
- Středně velkou pánev dejte na střední plamen.
- Přidejte 1 lžíci olivového oleje a asi polovinu cuketových koleček (cuketa se nebude dobře restovat, pokud bude pánev přeplněná, takže je nejlepší ji opékat po dávkách); posypte špetkou mořské soli.
- Restujte, dokud není každá strana cukety dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
- Opakujte se zbylými cuketami.
- Rozdělte cuketu na 2 porce a naskládejte ji na dno a podél okrajů zapékacích misek.
- Každou zapécí misku pokapejte lžící Tabasca a do každé přidejte 2 vejce.
- Vejce posypte mořskou solí.
- Zapékací misky položte na plech s okrajem a vložte do trouby.
- Pečte 9 minut, vyjměte z trouby a rozdělte mozzarellu mezi obě misky, přičemž ji naskládejte kolem vajec.
- Vraťte do trouby a pečte, dokud bílky neztuhnou – ještě 3 – 6 minut.
- Vyjměte z trouby, posypte černým pepřem podle chuti a ihned podávejte.