Vejce zapékaná s mozzarellou a cuketou

Vejce zapékaná s mozzarellou a cuketou

Křehká pečená cuketa, nádherně se roztékající mozzarella, pálivé Tabasco a vejce dohromady vytváří bohatý a lahodný pokrm, který by neměl chybět na vašem stole!

Ingredience

  • 2 malé cukety, oříznuté a nakrájené na 0,5 cm tlustá kolečka
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl
  • 2 lžičky Tabasca
  • 4 vejce
  • 2/3 šálku nakrájené čerstvé mozzarelly
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Připravte si pečicí plech s okrajem a dvě oválné zapékací misky vhodné do trouby.
  3. Středně velkou pánev dejte na střední plamen.
  4. Přidejte 1 lžíci olivového oleje a asi polovinu cuketových koleček (cuketa se nebude dobře restovat, pokud bude pánev přeplněná, takže je nejlepší ji opékat po dávkách); posypte špetkou mořské soli.
  5. Restujte, dokud není každá strana cukety dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
  6. Opakujte se zbylými cuketami.
  7. Rozdělte cuketu na 2 porce a naskládejte ji na dno a podél okrajů zapékacích misek.
  8. Každou zapécí misku pokapejte lžící Tabasca a do každé přidejte 2 vejce.
  9. Vejce posypte mořskou solí.
  10. Zapékací misky položte na plech s okrajem a vložte do trouby.
  11. Pečte 9 minut, vyjměte z trouby a rozdělte mozzarellu mezi obě misky, přičemž ji naskládejte kolem vajec.
  12. Vraťte do trouby a pečte, dokud bílky neztuhnou – ještě 3 – 6 minut.
  13. Vyjměte z trouby, posypte černým pepřem podle chuti a ihned podávejte.
Cuketa pečená s mozzarellou, tabascem a vajíčkem, to vše servírováno v zapékací misce.
www.brooklynsupper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.