Bezkonkurenční recepty s králičím masem 10x jinak. Vyzkoušejte je všechny!

Králičí maso je velmi jemné, s vysokým obsahem bílkovin, takže se skvěle hodí i na dietní pokrmy.

Inspirujte se našimi TOP recepty s králíkem a zaručeně si pochutnáte!

Máme pro vás pečené i dušené varianty.

Užijte si to!

Tipy, jak připravit králíka

Králičí maso obsahuje velké množství bílkovin, přitom je málo tučné. Je proto vhodné i jako dietní pokrm.

Králíka v obchodě pořídíme již staženého a vykuchaného, takže základní příprava se omezí na běžné očištění a naporcování. Porcujeme na zadní stehna, 2-3 porce ze hřbetu a přední stehna.

Králíka nejčastěji pečeme, můžeme ho i dusit, před přípravou marinovat. Jestliže potřebujeme zvětšit objem porce, tak ho připravujeme s nádivkou. Mladého králíka, což je koupený králík téměř vždy, můžeme i smažit.

Při přípravě méně porcí a rozdělení králíka na dvě jídla, můžeme ze zadních stehen a hřbetu vykrájet malá filátka, ty upravit jako špíz a zbytek králíka pak upéct nebo podusit, případně připravit bílou kyselou polévku.

Doufáme, že vám naše recepty s králíkem zachutnají! 

Dobrou chuť! 🙂 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.