Králičí maso je velmi jemné, s vysokým obsahem bílkovin, takže se skvěle hodí i na dietní pokrmy.
Inspirujte se našimi TOP recepty s králíkem a zaručeně si pochutnáte!
Máme pro vás pečené i dušené varianty.
Užijte si to!
Naše recepty
Tipy, jak připravit králíka
Králičí maso obsahuje velké množství bílkovin, přitom je málo tučné. Je proto vhodné i jako dietní pokrm.
Králíka v obchodě pořídíme již staženého a vykuchaného, takže základní příprava se omezí na běžné očištění a naporcování. Porcujeme na zadní stehna, 2-3 porce ze hřbetu a přední stehna.
Králíka nejčastěji pečeme, můžeme ho i dusit, před přípravou marinovat. Jestliže potřebujeme zvětšit objem porce, tak ho připravujeme s nádivkou. Mladého králíka, což je koupený králík téměř vždy, můžeme i smažit.
Při přípravě méně porcí a rozdělení králíka na dvě jídla, můžeme ze zadních stehen a hřbetu vykrájet malá filátka, ty upravit jako špíz a zbytek králíka pak upéct nebo podusit, případně připravit bílou kyselou polévku.
Doufáme, že vám naše recepty s králíkem zachutnají!
Dobrou chuť! 🙂