Velikonoční aspik z kuřecího masa

Velikonoční aspik z kuřecího masa

Připravuje se především z jemných druhů masa, jako je drůbeží, rybí nebo libové vepřové maso. Maso musíte vždy uvařit doměkka, vývar lze po scezení použít jako základ pro želatinu. Maso nakrájejte na kostičky a doplňte ho nadrobno nakrájenou vařenou nebo sterilovanou zeleninou.

Ingredience

  • 300 g vařeného kuřecího masa
  • 100 g papriky
  • 100 g nakládané zeleniny
  • 1 sáček aspikové želatiny
  • ocet
  • cukr
  • sůl, pepř

Postup

  1. Uvařené kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky či kostky.
  2. Papriku nakrájejte na proužky a vše promíchejte v míse s dobře okapanou sterilovanou zeleninou.
  3. Okořeňte dle chuti.
  4. Podle návodu na obalu připravte želatinu. Nechte ji chvíli nabobtnat ve studené vodě a pak zahřejte těsně pod bod varu a odstavte z ohně.
  5. Některé druhy želatiny jsou již ochucené, v opačném případě ji osolte a dochuťte octem a cukrem dle vlastní chuti.
  6. Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinovou fólií a vsypejte do ní masovo-zeleninovou směs. Přelijte želatinou pokojové teploty a nechte ztuhnout v ledničce.
  7. Po přibližně 4 hodinách můžete aspik pomocí fólie vyklopit a nakrájet.

Takto připravený velikonoční aspik servírujte s čerstvým pečivem.

Aspiková lahůdka z kuřecího masa
zdroj: epicurious.com

Máte slabost pro sladké? K Velikonocům patří nejen beránek či bochánek. Upečte si společně s námi velikonoční cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.