Velikonoční beránek s kokosem

Velikonoční beránek s kokosem

Kokosové těsto dodá pečivo jemnost a vláčnost, navíc bílý kokos je ideální na ozdobení beránka sladkým kožíškem.

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g změklého másla
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 100 ml vlažného mléka
  • 1 kypřící prášek

Ingredience na dokončení

  • 50 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • dvě rozinky

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Ve velké míse vyšlehejte máslo, cukr a vejce.
  3. Přidejte tvaroh, mléko a postupně mouku s kypřícím práškem. Vymíchejte dohladka.
  4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
  5. Pečte cca 40 minut, poté vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Opatrně vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.
  6. Na polevu vyšlehejte máslo s cukrem a směsí potřete beránka. Dokonale obalte v kokosu a na hlavu nalepte dvě rozinky jakožto oči. Nechte ztuhnout na chladném místě.
Recept na velikonočního beránka obaleného v kokosu.
Zdroj: foodlovin.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.