Velikonoční bramborový salát

Velikonoční bramborový salát

Vyzkoušejte tento bramborový salát bez majonézy s čerstvým koprem a majoránkou a na Velikonoce už nikdy nebudete chtít jíst nic jiného!

INGREDIENCE

  • 12-14 malých červených brambor
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 plátky tlustě nakrájené slaniny
  • olivový olej dle potřeby
  • 1/2 žluté cibule, podélně rozpůlené a nakrájené napříč na tenké plátky
  • 2 velké řapíky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky nasekané ​​čerstvé majoránky
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 2 lžíce kopru a více na ozdobu
  • čtyři natvrdo vařená vejce, nakrájená
  • lanýžový olej (volitelně)

POSTUP

  • Brambory dejte do velkého hrnce, zalijte osolenou vodou a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a přikryjte, vařte, dokud brambory nezměknou, asi 20 minut.
  • 4 vejce vložte do malého hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu.
  • Vypněte sporák, dejte na hrnec pokličku a nastavte časy na 15 minut.
  • Když jsou vejce hotová, ponořte je do ledové vody.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké pánvi orestujte slaninu do křupava, asi šest minut.
  • Upečenou slaninu vyjměte děrovanou lžící z tuku a nechte okapat na papírové utěrce.
  • Dejte stranou.
  • Nechte si tři lžíce tuku ze slaniny na orestování řapíkatého celeru a cibule.
  • Na středním plameni rozehřejte tuk ze slaniny a přidejte cibuli a řapíkatý celer.
  • Restujte, dokud nezačnou měknout, asi 3 minuty.
  • Přidejte ocet, majoránku, kopr, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře a mletou hořčici a prošlehejte.
  • Přidejte hovězí vývar a promíchejte.
  • Brambory nakrájené na kousky o velikosti sousta spolu se slaninou opatrně vložte do pánve.
  • Vařte, opatrně ochutnávejte, dokud dresink nezhoustne a neobalí brambory.
  • Přidejte nakrájená vejce podle chuti.
  • Pokud chcete, přidejte do salátu dvě velké lžíce lanýžového oleje a jemně promíchejte.
  • Salát nandejte do servírovací mísy a ozdobte čerstvým koprem.
  • Podávejte teplé.
Salát z brambor, vajec a bylinek v míse.
www.insolenceandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.