Velikonoční Cobb salát

Velikonoční Cobb salát
Příprava: 30 minut Vaření: 2 minut Počet porcí: 2

Tento vynikající salát je dokonalým středobodem vašeho velikonočního stolu. Skvěle vypadá a ještě lépe chutná a navíc je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu!

INGREDIENCE

Na zálivku:

  • 1 velký stroužek česneku
  • 1/2 šálku bílého vinného octa
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2/3 šálku olivového oleje

Na salát:

  • 1 svazek chřestu, ořezaného
  • 5 středních ředkviček
  • 5 natvrdo uvařených vajec, oloupaných
  • 140 g mladé kapusty
  • 3/4 šálku jemně nastrouhaného čedaru
  • 1 šálek mražených kukuřičných zrn, rozmražených a osušených
  • 3/4 šálku mrkve, nakrájené na sirky
  • 1 a 1/2 šálku šunky nakrájené na kostičky

POSTUP

  • Česnek nastrouhejte najemno do půllitrové sklenice s uzavíratelným víčkem.
  • Přidejte vinný ocet, citronovou šťávu, cukr, dijonskou hořčici a olej.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Uzavřete a dobře protřepejte, aby se vše spojilo.
  • Uspořádejte chřest do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby.
  • Přidejte 2 lžíce vody a zakryjte odvětrávaným plastovým víkem.
  • Ohřívejte v mikrovlnné troubě 2 minut, nebo dokud nebude chřest křupavý.
  • Odkryjte, sceďte a nechte vychladnout.
  • Nakrájejte podélně na cca 2,5 cm kousky.
  • Ředkvičky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Vejce nakrájejte na kostičky.
  • Na velký oválný talíř naaranžujte mladou kapustu.
  • Posypte většinou chřestu, asi třetinu si vyhraďte na ozdobu.
  • Uspořádejte ředkvičky, vejce, čedar, kukuřici, mrkev, chřest a šunku na mladou kapustu a chřest podle obrázku níže.
  • Podávejte se zálivkou servírovanou bokem.
Salát se zeleninou, vejci a šunkou na velkém tácu s vedle položenou sklenkou zálivky.
www.savoryonline.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.