Velikonoční jehněčí guláš

Velikonoční jehněčí guláš

Tento pokrm na vynikající guláš z jehněčího masa, zeleniny a černých oliv prostě musíte vyzkoušet!

INGREDIENCE

  • 1 kg jehněčího
  • 3 mrkve
  • 3 papriky
  • 0,5 kg brambor
  • hrst bazalky
  • bobkový list
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • hrst černých oliv
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky

POSTUP

  • Jehněčí maso nakrájíme na kostičky.
  • Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme ji na rozpáleném másle společně s mrkví a paprikou.
  • Dále do hrnce přidáme nakrájené a osolené jehněčí maso a osmažíme ho.
  • Maso podlijeme vodou a přidáme brambory a bobkový list.
  • Měkké maso vyjmeme na nahřátý talíř, výpek zaprášíme moukou a osmahneme.
  • Nakonec ho zředíme trochou studené vody a za stálého míchání provaříme.
  • Maso pak vložíme zpět do šťávy k bramborám a zelenině, přidáme sůl a koření a olivy a necháme přejít varem.
  • Hotový guláš ozdobíme bazalkou.
Guláš z jehněčího masa, zeleniny a černých oliv servírovaný v mističce s vedle položeným pečivem.
www.theaustinartisan.com

Máme pro vás také luxusní recepty na zapékané kotletky na 6 různých způsobů. Vyzkoušejte je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.