Velikonoční jehněčí kýta

Velikonoční jehněčí kýta

Luxusní oběd, který nezabere moc práce a přitom se jedná o takovou pochoutku. Ideální pokrm na Velikonoce!

INGREDIENCE

  • 2,5 kg jehněčí kýty s kostí
  • 4 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • rozmarýn
  • 2 lžíce másla
  • 500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
  • sůl a čerstvě mletý pepř

POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 220 °C.
  • Do kýty uděláme úzkým nožem otvory a snítky rozmarýnu nastrkáme do naplněných otvorů, aby lístky koukaly.
  • Maso potřeme máslem, osolíme a opepříme.
  • Kýtu ovážeme kuchyňským provázkem, aby držela tvar.
  • Pečeme 20 minut, podlijeme, stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme ještě hodinu.
  • Podáváme s brambory politými výpečkem.
  • Výborně se také hodí špenát z kopřiv.
Kýta z jehněčího servírovaná na prkýnku s bramborami, česnekem a miskou špenátu se lžičkou.
www.jamieoliver.com

Možná se vám budou hodit i naše recepty na dobroty na Velikonoce, aneb pohoštění na poslední chvíli. Co hostům připravíte?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.