Luxusní oběd, který nezabere moc práce a přitom se jedná o takovou pochoutku. Ideální pokrm na Velikonoce!
INGREDIENCE
- 2,5 kg jehněčí kýty s kostí
- 4 stroužky česneku
- citronová šťáva
- rozmarýn
- 2 lžíce másla
- 500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 220 °C.
- Do kýty uděláme úzkým nožem otvory a snítky rozmarýnu nastrkáme do naplněných otvorů, aby lístky koukaly.
- Maso potřeme máslem, osolíme a opepříme.
- Kýtu ovážeme kuchyňským provázkem, aby držela tvar.
- Pečeme 20 minut, podlijeme, stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme ještě hodinu.
- Podáváme s brambory politými výpečkem.
- Výborně se také hodí špenát z kopřiv.
Možná se vám budou hodit i naše recepty na dobroty na Velikonoce, aneb pohoštění na poslední chvíli. Co hostům připravíte?