Výběr 5 nejlepších receptů na kachnu na Velikonoce, na které si pochutná celá rodina

Chcete si upéct kachnu na Velikonoce? Proč ne!

Pokud už se vám kuře přejedlo a jehněčí nejíte, kachní maso bude skvělou alternativou.

Ve spojení s medem nebo s jablky bude ozdobou vašeho svátečně prostřeného stolu.

Inspirujte se našimi nejlepšími recepty na velikonoční kachnu.

Máte rádi nádivku? Vyzkoušejte si připravit i jiný druh podle našich skvělých receptů na velikonoční nádivku!

Jak vykostit kachnu?

Napadlo vás si z kachny udělat dobrou roládu? Jde to snadno. Jako první ale musíte kachnu vykostit, což může být trochu složitější. S námi to ale zvládnete.

Pokud se této kuchařské disciplíně vyhýbáte, prostudujte si náš návod a sami se tak přesvědčíte, že se není čeho bát.

Připravte si kachnu a velký tác, dále ostrý nůž a kuchyňské nůžky.

Jako první odstraňte prsa, což je to nejchutnější maso z celé kachny. Prsa opatrně seřízněte od kosti, podél žeber, kde to půjde nejsnadněji. Stejný postup proveďte na obou stranách hrudní kosti.

Poté se přesuňte ke stehnu. Jednou rukou stehno držte a odřízněte zbylou svalovou hmotu ze žeber, pečlivě obkružte nožem až k páteři. Nahmatejte kyčelní kloub a tahem kloub vylomte.

Stejně postupujte i u křídel. Udělejte řez okolo kloubu, čímž oddělíte kůži. Pak chyťte křídlo do ruky a otáčením na obě strany jej vylomte.

Podívejte se na videonávod od šéfkuchaře Tibora Tompicha, který vám vykoštění kachny ukáže lépe.

Vykostění kachny za dvě a půl minuty

Jak se vám recept na velikonoční kachnu povedl? Pokud drůbež milujete a chcete o Velikonocích více masových chodů, vyzkoušejte velikonoční kuře, které se může s těmito recepty směle srovnávat.


Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.