Chcete si upéct kachnu na Velikonoce? Proč ne!
Pokud už se vám kuře přejedlo a jehněčí nejíte, kachní maso bude skvělou alternativou.
Ve spojení s medem nebo s jablky bude ozdobou vašeho svátečně prostřeného stolu.
Inspirujte se našimi nejlepšími recepty na velikonoční kachnu.
Naše recepty
Máte rádi nádivku? Vyzkoušejte si připravit i jiný druh podle našich skvělých receptů na velikonoční nádivku!
Jak vykostit kachnu?
Napadlo vás si z kachny udělat dobrou roládu? Jde to snadno. Jako první ale musíte kachnu vykostit, což může být trochu složitější. S námi to ale zvládnete.
Pokud se této kuchařské disciplíně vyhýbáte, prostudujte si náš návod a sami se tak přesvědčíte, že se není čeho bát.
Připravte si kachnu a velký tác, dále ostrý nůž a kuchyňské nůžky.
Jako první odstraňte prsa, což je to nejchutnější maso z celé kachny. Prsa opatrně seřízněte od kosti, podél žeber, kde to půjde nejsnadněji. Stejný postup proveďte na obou stranách hrudní kosti.
Poté se přesuňte ke stehnu. Jednou rukou stehno držte a odřízněte zbylou svalovou hmotu ze žeber, pečlivě obkružte nožem až k páteři. Nahmatejte kyčelní kloub a tahem kloub vylomte.
Stejně postupujte i u křídel. Udělejte řez okolo kloubu, čímž oddělíte kůži. Pak chyťte křídlo do ruky a otáčením na obě strany jej vylomte.
Podívejte se na videonávod od šéfkuchaře Tibora Tompicha, který vám vykoštění kachny ukáže lépe.
Jak se vám recept na velikonoční kachnu povedl? Pokud drůbež milujete a chcete o Velikonocích více masových chodů, vyzkoušejte velikonoční kuře, které se může s těmito recepty směle srovnávat.