Velikonoční kachna s nádivkou

Velikonoční kachna s nádivkou

Receptů na nádivky je celá řada, stačí si jen vybrat. Do kachny se vždycky hodí hutnější a kořeněnější nádivka.

Plněnou kachnu po naplnění zašijeme nebo zajistíme párátky a pečeme ji hřbetem dolů. Během pečení podléváme horkou vodou nebo vývarem.

Ingredience

  • kachna
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 3 rohlíky
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • muškátový ořech
  • hrst kopřiv nebo špenátu
  • 120 g uzeného masa
  • 3 stroužky česneku

Postup

  • Kachnu nejlépe den předem osolíme, naplníme nádivkou, zajistíme jehlicemi nebo zašijeme a pokmínujeme.
  • Nádivku si připravíme tak, že rohlíky nakrájené na kostičky vložíme do mísy, hojně pokropíme mlékem, aby nasákly.
  • Osolíme, opepříme, nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme drcený česnek, rozšlehané vejce, kopřivy (špenát) a na kostičky nakrájené uzené maso. Rukou promícháme.
  • Kachnu vložíme do pekáče, hrudí dolů. Podlijeme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a dvě hodiny pozvolna pečeme při 160 °C.
  • Poté ji otočíme, podlijeme pokud je třeba a pečeme další cca hodinu dozlatova. Po upečení je dobré nechat maso min. 10 minut tzv. spočinout.
  • Podáváme tradičně s chlupatým knedlíkem a červeným zelím.
Pečená kachna na Velikonoce s nádivkou.
Zdroj: triedandtruerecipe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.