Receptů na nádivky je celá řada, stačí si jen vybrat. Do kachny se vždycky hodí hutnější a kořeněnější nádivka.
Plněnou kachnu po naplnění zašijeme nebo zajistíme párátky a pečeme ji hřbetem dolů. Během pečení podléváme horkou vodou nebo vývarem.
Ingredience
- kachna
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 rohlíky
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 1 cibule
- muškátový ořech
- hrst kopřiv nebo špenátu
- 120 g uzeného masa
- 3 stroužky česneku
Postup
- Kachnu nejlépe den předem osolíme, naplníme nádivkou, zajistíme jehlicemi nebo zašijeme a pokmínujeme.
- Nádivku si připravíme tak, že rohlíky nakrájené na kostičky vložíme do mísy, hojně pokropíme mlékem, aby nasákly.
- Osolíme, opepříme, nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme drcený česnek, rozšlehané vejce, kopřivy (špenát) a na kostičky nakrájené uzené maso. Rukou promícháme.
- Kachnu vložíme do pekáče, hrudí dolů. Podlijeme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a dvě hodiny pozvolna pečeme při 160 °C.
- Poté ji otočíme, podlijeme pokud je třeba a pečeme další cca hodinu dozlatova. Po upečení je dobré nechat maso min. 10 minut tzv. spočinout.
- Podáváme tradičně s chlupatým knedlíkem a červeným zelím.