Svou velikonoční kachnu si upečete s využitím pouhých dvou ingrediencí. Nevěříte? Ochutnejte!
Ingredience
- 1 kachna o hmotnosti cca 1,5 kg
- 4 středně velká jablka
- sůl
Postup
- Předehřejte troubu na 120 °C. Z kachny odstraňte všechen přebytečný tuk.
- Použijte grilovací vidličku nebo jehlu a propíchejte kůži – udělejte to opatrně, abyste zároveň nerozpíchali maso.
- Uvnitř i zvenku kachnu velkoryse potřete vločkovou mořskou solí a potom ji prsy dolů položte na pekáč. Pečte 3 hodiny a pravidelně podlévejte. Mezitím si připravte jablka.
- Na každé jemně vyřízněte tenkou čáru po celém obvodu (díky tomu ovoce v průběhu pečení neexploduje).
- Po 3 hodinách vyjměte kachnu z trouby a zvyšte teplotu na 180 °C. Kachnu položte na talíř a opatrně vylijte většinu tuku z pekáče. Vraťte kachnu do pekáče a pečte ještě 30 minut.
- Poté vložte do pekáče okolo kachny jablka a pečte posledních 30 minut. Nyní už byste měli mít hotovou tu nejkřupavější kachnu a jablka přesně v tom nejchutnějším stádiu.
- Nechte kachnu odpočinout asi 10 minut, poté nakrájejte a podávejte s jablíčky.