Velikonoční máslová pomazánka

Velikonoční máslová pomazánka

Klasické máslo je příliš tučné a navíc se špatně roztírá. Zaměňte ho proto za máslo pomazánkové. Už jeho název značí, že výsledek bude dokonalý.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1/2 šálku pomazánkového másla
  • 1/4 čajové lžičky sušeného mletého česneku
  • sůl, pepř
  • majonéza (volitelné)
  • čerstvé bylinky či slanina na ozdobu

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na drobnější kousky.
  3. V misce smíchejte pomazánkové máslo s česnekem a kořením.
  4. Přidejte nakrájená vajíčka a promíchejte.
  5. V případě potřeby můžete do směsi přidat trochu majonézy.

Tuto pomazánku můžete podávat nejen s pečivem, ale lze jí potřít i plátky zeleniny a ozdobit bylinkami či slaninou.

Pomazánka připravená z másla a vajíček servírovaná na plátcích okurky a řapíkatém celeru
zdroj: eatbetterrecipes.com

Zbylo vám po Velikonocích doma velké množství vajíček? Použijte je do nejrůznějších vaječných pomazánek!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.